Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

FSCG: Postupak protiv Petrovca, moguće zatvaranje stadiona četiri mjeseca, Kažanegri izrečena zabrana

Zvaničniku Petrovca, Mladenu Kažanegri izrečena je disciplinska mjera zabrane obavljanja funkcije od četiri mjeseca zbog fizičkog napada na zvaničnika Jezera Radosava Bulića nakon što ga je rukom uhvatio za vilicu, a potom odgurnuo na utakmici protekle subote

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) donijela je odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv FK Petrovac zbog slabe organizacije i nereda, kao i zbog vrijeđanja igrača i zvaničnika FK Jezero po osnovu nacionalne, vjerske i etničke pripadnosti od strane navijača na utakmici 14. kola Meridianbet 1. CFL.Komisija je zabranila odigravanja prvenstvenih utakmica na stadionu „Mitar Mićo Goliš“ u Petrovcu do donošenja konačne Odluke Disciplinske komisije FSCG.

Prema članu 74 stav 1, Petrovac bi mogao da bude kažnjen novčano, zabranom igranja do 12 utakmica na svom igralištu ili svim igralištima određenog područja, odigravanjem do šest utakmica na svom igralištu ili svim igralištima određenog područja bez prisustva publike…

Zvaničniku Petrovca, Mladenu Kažanegri izrečena je disciplinska mjera zabrane obavljanja funkcije od četiri mjeseca zbog fizičkog napada na zvaničnika Jezera Radosava Bulića nakon što ga je rukom uhvatio za vilicu, a potom odgurnuo na utakmici protekle subote.

Kažanegra nema pravo obavljanja funkcija sve dok disciplinska mjera traje.

– Shodno članu 29 stav 3 Disciplinskog pravilnika FSCG, zabrana obavljanja funkcija obuhvata zabrana ulaska u svlačionicu i pristup klupi za rezervne igrače i zabrana ulaska u prostorije Udruženja klubova FSCG Jug i FSCG. FK „Petrovac“ odgovoran je za sprovođenje izrečene disciplinske mjere zabrana obavljanja funkcija, a shodno članu 29 stav 6 Disciplinskog pravilnika FSCG. Žalba ne zadržava sprovođenje izrečene disciplinske mjere zabrana obavljanja funkcija – navodi se u odluci.

I Buliću je izrečeno upozorenje i to zbog nesportskog ponašanja prema gledaocima na meču protiv Jezera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZekovic
01.11.2022-14:36 14:36

i tako Displinska komisija FSCG, prebiju jz ih, ponižavaju ih, prijete im i vrijeđaju ih tokom cijelog meča, prije i poslije meća. Drugim riječima, onemugćil su ekipi Jezera da igra normalno i prisili je da izgubi da bi spasili živu glavu. I ti, disciplinska komisijo, mrtva ladna ostavljaš nasiljem, ne fer igrom osvojene bodove, a jednom kriminalcu zabrajunjejee rad u Upravi kluba. Pa, KAN će odma namjestiti drugog kriminalca, a Petrovac predvođen zlikovcem KANOM će se i dalje takmičiti u cnrogorskoj I fudbalskoj ligi. E SRAM VE BILO!

Uros
01.11.2022-21:27 21:27

Ovo prikazujete kao da je bilo ratno stanje. Sa ovakvim dizanjem tenzija jos vise raspirujete mrznju u Crnoj Gori. Uopste ne podrzavam ovakve ispade, pogotovo na sportskim terenima, ali ste ga pretjerali. Znamo fino kako su lrolazili klubovi po Rozajama i Plavu pa se nije ovoliko pricalo i pisalo. Sjetite se baraza izmedjh OFK Niksic i FK Ibra, kada su igrace iz Niksica gonili po terenu da ih biju, a skandiranje i ne pominjem. Nesto se ne sjecam da se digla ovolika gungula oko toga.

Tihana
01.11.2022-22:17 22:17

Fašisticka bagra.