Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

FSCG: Osuđujemo uvrjedljivo skandiranje koje nije usmjereno ka podršci fudbalerima

''Utakmice nacionalnih selekcija nikada nisu bile poligon za ispoljavanje politčkih stavova pojedinaca ili navijačkih grupa, kao ni vrijeđenje javnih ličnosti ili pripadnika LGBT zajednice''

Iz Fudbalskog saveza Crne Gore saopštili su da se ograđuju od, kako su kazali, uvrijedljivih povika koji su se mogli čuti u jednom dijelu utakmice kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo između nacionalnih timova Crne Gore i Letonije.

“Fudbalski savez koristi priliku da se ogradi od uvrijedljivog skandiranja koje se moglo čuti tokom pomenute utakmice i ujedno osudi isto. Po prvi put na utakmicama reprezentativnih selekcija sa tribina našeg najvećeg stadiona čulo se skandiranje koje nije bilo usmjereno ka podršci nacionalnom timu već ka vrijeđanju potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića”, ističu iz FSCG.

Kako su kazali, utakmice nacionalnih selekcija nikada nisu bile poligon za ispoljavanje politčkih stavova pojedinaca ili navijačkih grupa, kao ni vrijeđenje javnih ličnosti ili pripadnika LGBT zajednice.

“Na utakmicama seniorske reprezentacije, bilo da su igrane kod kuće ili u gostima, uvijek i isključivo se iskazivala ljubav prema Crnoj Gori i našem nacionalnom timu. Upravo taj način bodrenja nacionalnog tima, lišen bilo kakvih političkih konotacija ili vrijeđanja pojedinaca i grupa na bilo kojoj osnovi, predstavlja najbolju podršku reprezentativcima za ostvarenje zacrtanih ciljeva”, navode is Saveza.

Poručili su da najiskrenije vjerujeu da će se u budućnosti na utakmicama seniorske i svih ostalih reprezentacija čuti samo pjesme ljubavi prema domovini i podrške igračima, kao i da će izostati iznošenje političkih stavova, vrijeđanja pojedinaca ili LGBT zajednice od strane navijača i gledalaca prisutnih na stadionu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve