Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

FSCG objasnio zašto je Petnjica za zelenim stolom eliminisana iz Kupa

Još na izvlačenju parova za 1/16 finala Kupa Crne Gore, održanom 22. avgusta, svi klubovi, koji nastupaju u ligama Udruženja klubova Jug, Centar i Sjever, obaviješteni su da domaće utakmice u narednoj rundi ovog takmičenja ne mogu igrati na svojim terenima, već moraju, najkasnije dva dana pred utakmicu, obezbijediti drugi odgovarajući teren i o tome obavijestiti Komisiju za takmičenje

Povodom dešavanja nakon neodigrane prve utakmice osmine finala Kupa Crne Gore, između Petnjice i Podgorice, Komisija za takmičenje FSCG obavještava javnost da je u ovom slučaju, kao i do sada, postupala po Pravilima fudbalske igre i Propozicijama Kupa Crne Gore.

Foto: Cdm.me

Još na izvlačenju parova za 1/16 finala Kupa Crne Gore, održanom 22. avgusta, svi klubovi, koji nastupaju u ligama Udruženja klubova Jug, Centar i Sjever, obaviješteni su da domaće utakmice u narednoj rundi ovog takmičenja ne mogu igrati na svojim terenima, već moraju, najkasnije dva dana pred utakmicu, obezbijediti drugi odgovarajući teren i o tome obavijestiti Komisiju za takmičenje.

Naglašavamo da je FK ,,Petnjica“ to i uradio, što je potvrdio u dopisu od 30. septembra u 10 časova. U tom dopisu najavljeno je da će se utakmica igrati na terenu FK ,,Brskovo“ u Mojkovcu.

Međutim, dan uoči utakmice, u 19:37 časova, iz FK ,,Petnjica“ je stigao novi dopis, u kojem obavještavaju da se neće pojaviti na utakmici, zbog čega je klub spreman da snosi posljedice te odluke.

Budući da FK ,,Petnjica“ nije postupio u skladu sa Pravilima fudbalske igre i odlukama Komisije za takmičenje, odnosno nije obezbijedio odgovarajući teren sa potrebnim prostorijama za oba tima i službena lica, Komisija za takmičenje je utakmicu registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist FK ,,Podgorica“.

Iz priloženog se vidi da je FK ,,Petnjica“ bio obaviješten o svim procedurama vezanim za organizaciju utakmice 1/8 finala Kupa, što potvrđuje i prvobitna odluka da utakmicu sa FK ,,Podgorica“ odigraju u Mojkovcu. Zbog čega je odluka promijenjena noć prije utakmice, to nije u nadležnosti Komisije za takmičenja FSCG”, kaže se u saopštenju kojeg potpisuje predsjednik Komisije za takmičenje Božidar Mićunović.

IzvorFSCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve