Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

FSCG: Godina u znaku Savića, Božovića i Milinkovića

Defanzivac Atletika iz Madrida i „hrabrih sokola“ Stefan Savić proglašen je za najboljeg igrača Crne Gore u tradicionalnom izboru Fudbalskog saveza Crne Gore. Godinu u Telekom 1. CFL obilježili su Draško Božović i Mladen Milinković – vezista „plavo-bijelih“ izabran je za najboljeg igrača u 2020. godini, dok je šefu stručnog štaba Budućnosti pirpala nagrada za najboljeg trenera

Treneri i kapiteni klubova Telekom 1. CFL odabrali najbolje pojedince u fudbalskoj 2020. godini…

Defanzivac Atletika iz Madrida i ”hrabrih sokola” Stefan Savić proglašen je za najboljeg igrača Crne Gore u tradicionalnom izboru Fudbalskog saveza Crne Gore. Savić je od kapitena i trenera klubova Telekom 1. CFL, koji su učestvovali u izboru najboljih, dobio 82 glasa i po četvrti put u karijeri zaslužio priznanje za najboljeg igrača naše zemlje.

– U godini koju je obilježila pandemija čast mi je i ponos što sam izabran za igrača godine. Privilegija je veća jer nagrada dolazi kroz model ankete crnogorske sportske javnosti. Kao takva nagrada mi daje dodatni motiv da na svakoj utakmici pružim najbojle partije za svoj tim, reprezentaciju i cijelu crnogorsku javnost. Gdje god budem igrao trudiću se da podržim razvoj fudbala u Crnoj Gori, rekao je Stefan Savić.

Godinu u Telekom 1. CFL obilježili su Draško Božović i Mladen Milinković – vezista „plavo-bijelih“ izabran je za najboljeg igrača u 2020. godini, dok je šefu stručnog štaba Budućnosti pirpala nagrada za najboljeg trenera.

Božović je do priznanja za najboljeg igrača Telekom 1. CFL došao sa 72 osvojena glasa, ispred klupskog kolege Igora Ivanovića koji je sakupio 38 glasova i napadača Sutjeske Boža Markovića koji je dobio 15 glasova.

Marković, Božović i Ivanović, Foto: Fscg.me

– Prije svega želio bih da se zahvalim svim trenerima i kapitenima klubova koji su glasali za mene. Ovo priznanje mi izuzetno znači. Već treći put sam u konkurenciji i ovo je prvi put da sam proglašen za najboljeg igrača lige. Želim da se zahvalim saigračima bez kojih ne bih uspio ovo da ostvarim. Djelovali smo kao prava grupa i izuzetna mi je čast što igram sa tim momcima. Veliko hvala stručnom štabu na čelu sa Mladenom Milinkovićem, predsjedniku kluba i gradonačelniku Podgorice koji su nam obezbijedili maksimalne uslove za rad. Nadam se da klub neće stati samo na ovome, želja nam je i cilj da ostvarimo još bolje rezultate kako u domaćem šampionatu, tako i u Evropi, rekao je najbolji igrač Telekom 1. CFL za 2020. godinu.

Šef stručnog štaba Budućnosti od kolega trenera dobio je 38 glasova, dok su Dejan Roganović i Aleksandar Nedović podijelili drugo mjesto sa 13 glasova.

Roganović, Milinković i Nedović, Foto: Fscg.me

– Velika čast da sam dobio ovo priznanje, pogotovo ako se zna da je došlo od strane kolega. Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene, kao i onima koji nisu jer i da je nagradu dobio neko drugi možda ne bi bilo nezasluženo. Budućnost je ove godine bila toliko superiorna da je možda bilo logično da ja kao trener tog tima dobijem ovo priznanje. Znamo svi da je fudbal kolektivan sport i ovo možda jeste individualno priznanje ali najzaslužniji za ovaj trofej su, prije svega, moji igrači koji su napravili izvanredne rezultate tokom cijele ove godine, ne samo u domaćem prvenstvu već i u evropskim takmičenjima. Takođe, htio bih da zahvalim mojim saradnicima iz stručnog štaba koji su nesebično pomagali da se ostvare ovako dobri rezultati ali i svim zaposlenima u klubu i upravi koja nam je obezbijedila maksimalne uslove za rad, rekao je Milinković.

Najperspektivniji igrači u 2020. godini, prema izboru Komisije za omladinski fudbal FSCG, su napadač Budućnosti Marko Mrvaljević (2001. godište), vezista zagrebačkog Dinama Milan Vukotić (2002. godište) i čuvar mreže Podgorice Nikola Ivezić (2003. godište).

Nagrada namijenjena najboljem igraču Futsala pripala je Aleksandru Obradoviću koji sa velikim uspjehom brani boje KMF Titograd i reprezentacije Crne Gore.

Aleksandar Obradović, Foto: Fscg.me

Posebo priznanje, namijenjeno za fair-play potez godine, pripalo je Marku Merdoviću – vezista Rudara je potezom na utakmicu Kupa Crne Gore protiv ekipe Budućnosti na najbolji način promovisao jednu od najvažnijih vrijednosti fudbala i zaslužio priznanje Fudbalskog saveza.

Osim Stefana Savića, četvorostrukog dobitnika nagrade, trofej namijenjen najboljem igraču Crne Gore tokom prethodnih godina osvajali su Mirko Vučinić (sedam), Stevan Jovetić (dva), Marko Baša (jedan) i Stefan Mugoša (jedan).

Kompletne rezultate izbora tradicionalnog izbora najboljih i nauspješnijih možete pogledati OVDJE.

IzvorFSCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve