Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

FS Finske: UEFA pokrenula istragu zbog sumnji na rasističko ponašanje crnogorskog fudbalera

Sredinom prvog poluvremena, bila je primjetna gužva oko Kamare, a sudija Fransia Leteksije pozvao kapitene Jovetića i Pukija na razgovor - moguće da je finski fudbaler baš tada i prijavio da je vrijeđan

Fudbalski savez Finske objavio je da je evropska kuća fudbala pokrenula istragu neposredno po završetku meča Crna Gora – Finska u Podgorici, zbog sumnje na rasističko ponašanje “jednog crnogorskog igrača prema Glenu Kamari”.

Sredinom prvog poluvremena, bila je primjetna gužva oko Kamare, a sudija Fransia Leteksije pozvao kapitene Jovetića i Pukija na razgovor – moguće da je finski fudbaler baš tada i prijavio da je vrijeđan.

Iz FS Finske su saopštili da neće komentarisati slučaj dok je istraga u toku.

Kamara je, podsjećaju finski mediji, 2021. godine bio na meti rasističkih uvreda na meču Lige Evrope, između Slavije iz Praga i Rendžersa, te da ga je vrijeđao češki fudbaler Ondrej Kudela, koji je zbog toga kažnjen sa deset mečeva suspenzije iz Uefinih takmičenja, pa je propustio i Evropsko prvenstvo.

U aprilu 2019. godine, UEFA je kaznila Crnu Goru igranjem jednog meča pred praznim tribinama zbog rasističkog ponašanja navijača i uvreda na rasnoj osnovi igrača Engleske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve