Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Frenk Lampard se vratio u Čelsi da gasi požar

Nakon uvođenja sankcija Rusiji zbog rata u Ukrajini i protjerivanja Romana Abramoviča dvostruki šampion Evrope čelsi našao se u velikim problemima, a po svemu sudeći "požar" će da gasi legenda - Frenk Lamaprd.

Nakon uvođenja sankcija Rusiji zbog rata u Ukrajini i protjerivanja Romana Abramoviča dvostruki šampion Evrope čelsi našao se u velikim problemima, a po svemu sudeći “požar” će da gasi legenda “plavaca” – Frenk Lamaprd.

Vjerovatno najbolji igrač u istoriji kluba, najbolji strelac, legendarni kapiten, a kasnije i solidan trener se opet vraća u svoju kuću. Ovoga puta kao vatrogasac poslije smjene Grejema Potera. Da spasi što se spasiti može… Nekome to djeluje kao očajnički potez kluba koji od ljetos nema pravi kurs, nekom djeluje kao najbolje rešenje za aktuelnu situaciju.

Otkako su ljetos Amerikanci preuzeli klub od Romana Abramoviča, Čelsi je potrošio preko 600.000.000 evra na pojačanja, promijenio dvojicu trenera kojima je morao da isplati odštete, ispao je na startu oba domaća kup takmičenja, u Premijer ligi se nalazi na 11. mjestu na tabeli sa malim šansama za plasman u Evropu pošto je dao samo 29 golova na isto toliko utakmica… Jedina svijetla tačka je bila Liga šampiona u kojoj su dogurali do četvrtfinala gdje ih čeka Real Madrid.

Ceh su prvo platili Tuhel, pa njegov nasljednik Poter. Čelsi se po drugi put u sezoni našao u situaciji da panično traži novog trenera ali se ovoga puta odlučio za nešto skromnije rješenje. Sa Lampardom je dogovoreno da privede sezonu kraju i nikakvih pregovora oko nastavka saradnje nije bilo.

Čelsi i dalje cilja neko veliko trenersko ime od ljeta. Obavljeni su prvi razgovori sa Luisom Enrikeom, novi direktor Kristofer Vivel nogama i rukama gura zemljaka Julijana Nagelsmana sa kojim je radio u Lajpcigu, a u klupskim prostorijama se diskutovalo i o Lučanu Spaletiju (Napoli), Rubenu Amorimu (Sporting), Oliveru Glasneru (Ajntraht) i Maurisiju Poketinu koji je slobodan. Povratak Antonija KonteaŽozea Murinja ili dovođenje Roberta De Zerbija iz Brajtona nisu opcije.

Kratkoročno rješenje za sada je Lampard koji je jutros stigao u trening centar u Kobamu i vodiće današnji trening.

Za početak, ovaj potez klupskog rukovodstva je naišao na odobrenje većine navijača koji gaje velike simpatije prema Lampardu. Doduše, više kao bivšem igraču nego kao bivšem treneru…

Lampard je trenersku karijeru počeo u drugoligašu Derbiju koji je vodio godinu dana i onda je preuzeo Čelsi u teškom momentu. Londonski klub je tada bio kažnjen zabranom registracije novih igrača pa Lampard nije imao mogućnost da pojača ekipu.

U prvoj sezoni je doveo klub do finala FA Kupa i plasmana u Ligu šampiona, a poslije bombastičnog prelaznog roka (ZijehHavercVernerČilvelMendi…), dobro je počeo i drugu. Čak je bio i prvoplasirani u Premijer ligi neko vrijeme, ali je onda usljedila serija kritičnih rezultata koja ga je koštala otkaza posle godinu i po dana na klupi Plavaca. Nasledio ga je Tuhel i odmah osvojio Ligu šampiona.

Lamparda je karijera kasnije odvela u Everton u kojem se zadržao godinu dana i otpušten je u januaru poslije slabih rezultata. Od tada je slobodan i nije mnogo razmišljao kada je stigao poziv sa Stamford Bridža.

Očekuje se da debituje već u subotu protiv Vulverhemptona, a onda ga čeka mnogo teža misija. Gostovanje Realu u Madridu u četvrtfinalu Lige šampiona.

Liga šampiona je jedina šansa za spas Čelsijeve sezone i navijači se nadaju sličnom efektu kao kada je Roberto Di Mateo preuzeo Plavce u teškoj situaciji i na opšte iznenađenje ih doveo do prve titule prvaka Evrope u klupskoj istoriji.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve