Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Francuska pobijedila Urugvaj i postala prvi polufinalista Svjetskog prvenstva

Većim dijelom prvog poluvremena igralo se na sredini terena, a golmani su bili besposleni sve do 40. minute kada je Francuska povela iz prvog udarca u okvir Muslerinog gola.

Griezmann je izveo slobodan udarac sa desne strane, Varane skače nebu pod oblake i glavom šalje loptu iza leđa nemoćnog Muslere za 1:0.

Urugvajci su mogli izjednačiti samo tri minute kasnije iz slične situacije. Torreira je ubacio loptu iz slobodnog udarca, Caceres skače i šutira glavom, Lloris interveniše na fantastičan način i spašava soju mrežu, a na odbijenu loptu natrčava Godin ali je šalje pored gola.

Nakon sat vremena igre Francuska je udvostručila prednost zahvaljujući katastrofalnoj reakciji Muslere. Griezmann je šutirao po sredini gola sa 25 metara, ali je golmanu Urugvaja lopta prošla kroz ruke i ušla u gol za 2:0.

Pet minuta kasnije ponovo smo vidjeli uzbuđenje pred francuskim golom, no Rodriguezov šut je završio tik pored lijeve stative Llorisovog gola.

Do kraja susreta Urugvaj je pokušavao doći barem do počasnog pogotka, ali nije uspio u svojim namjerama i zasluženo je ispao sa Mundijala. Ipak se izostanak Cavanija zbog povrede itekako osjetio u igri Tabarezovih izabranika.

izvor klix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve