Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

FK Igalo slavi rođendan i najavljuje izgradnju stadiona

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević je prilikom preuzimanja plakete za izuzetan doprinos i podršku u razvoju Fudbalskog kluba Igalo 1929 čestitao važan jubilej i poručio da se nada povratku kluba u više rangove takmičenja

Svečanom akademijom u dvorani “Park” Fudbalski klub Igalo 1929 obilježio je 90 godina postojanja. Programom je oživljeno sjećanje na dugu istoriju kluba koji je začetnik fudbalske tradicije u Igalu, uručene su plakete i zahvalnice zaslužnim kolektivima i pojedincima, najavljen veliki projekat za budućnost – izgradnja fudbalskog stadiona u Igalu.

Foto: FK Igalo

Pored sportista, sportskih radnika, Uprave, prijatelja i sponzora kluba, svečanosti su prisustvovali predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević sa saradnicima.

“Opština Herceg Novi sa ponosom ističe da je osnivač Fudbalskog kluba Igalo 1929, kolektiva koji i danas, 90 godina kasnije, značajno doprinosi njegovanju sportskog duha u gradu olimpijaca. Fudbalski klub Igalo 1929 je godinama dom za mnoge mlade Novljane. Na terenu “Solila” stotine mladića naučile su, ne samo kako kontrolisati loptu i nadmudriti protivnika, već i kako poštovati rivale, šta je fer plej i zašto je važno da budeš čestit i plemenit. Sva ljubav Herceg Novog i ove regije prema fudbalu slivala se na stadion uz ušće Sutorine – kazao je, između ostalog, predsjednik Opštine Stevan Katić, dodavši da je sport i turizam orjentacija opštine u budućnosti.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević je prilikom preuzimanja plakete za izuzetan doprinos i podršku u razvoju Fudbalskog kluba Igalo 1929 čestitao važan jubilej i poručio da se nada povratku kluba u više rangove takmičenja.

” Nadam da će se već sljedeće godine Igalo vratiti tamo gdje mu je mjesto, a zašto ne i da u nekom narednom periodu bude prvoligaš, jer su određeni klubovi pokazali da i sa manjim resursima i kapacitetima mogu da budu prvoligaši. Ono što me najviše raduje je što sam pred ovu akademiju dobio informaciju da postoji inicijativa Opštine i kluba za pravljenje stadiona i pratećih pomoćnih terena. Sa ovog mjesta želim da kažem da će Fudbalski savez dati punu podršku za realizaciju toga projekta jer za svaki sport, a naročito fudbal, najvažnija je infrastruktura”, kazao je Savićević.

Izvorcdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve