Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

FK Budućnost: Ispitati da li je policija prekoračila ovlašćenja

Iz podgoričkog kluba apeluju da se svi vinovnici incidenta kazne

Fudbalski klub Budućnost pozvao je institucije da ispitaju da li je policija prekoračila ovlašćenja, kada se poslije utakmice protiv Sutjeske sukobila sa navijačima podgoričkog kluba.

Foto: Fk-budućnost.me

Iz podgoričkog kluba apeluju da se svi vinovnici incidenta kazne.

Na žalost svih koji vole fudbal, igra i sve ono što se dešavalo na terenu ostalo je u sjenci zbivanja na tribinama, gdje su bili smješteni navijači Budućnosti – „Varvari“.

“Ne ulazeći u razloge za intervencijom policije i zaštitarske službe po završteku meča, naša navijačka grupa brutalno je pretučena i tu činjenicu ne možemo da prećutimo, a o čemu postoje javnosti dostupni brojni video zapisi i fotografije.FK „Budućnost“ Podgorica se unazad godinama bori da na tribinama bude sve kako to nalažu propisi, a to dokazuje i naša odlična saradnja sa Upravom policije, posebno kada je riječ o našim susretima gdje smo mi organizatori utakmice. Zbog svega navedenog, od nadležnih institucija zahtijevamo da ispitaju da li su organi javnog reda i mira prekoračili svoja ovlašćenja i eventualno iste kazne. Ne bježeći od odgovornosti naših navijača, nadamo se da će svi vinovnici incidenta takođe biti adekvatno kažnjeni”, ističe se iz podgoričkog kluba.

Iz Budućnosti navode i ponašanje dijela publike prema treneru “plavih” i nekadašnjem selektoru naše zemlje.

“Osuđujemo primitivno ponašanje dijela navijača sa zapadne tribine stadiona u Nikšiću, koje je bilo upućeno našem treneru i bivšem selektoru Crne Gore, Branku Brnoviću, koji nijednim gestom nije to zaslužio. Na kraju još jednom upućujemo čestitke domaćinu na osvojenom bodu uz ovjerenje da će vinovnici incidenta sa obje strane biti kažnjeni a sve za dobrobit crnogorskog fudbala, a sve u cilju vraćanja publike na naše stadione.”, saopštili su iz Budućnosti i zahvalili se čelnicima Sutjeske na gostoprimstvu.

Navijači Budućnosti saopštili su da je intervencija policije bila nepotrebna i prekomjerna.

Policija je prethodno istakla da su navijači napali njene pripadnike, kao i zaštitare.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve