Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

FK Budućnost dobija novu upravu: Vukčević predsjednik, Piro Vujović direktor?

Vukčević na čelo kluba stiže kao čovjek od povjerenja Veselina Pejovića, vlasnika kompanije Uniprom Metali koja upravlja podgoričkim Kombinatom aluminijuma, brojnim hotelskim kapacitetima u Crnoj Gori, nikšićkom pekarom… koji ne bi bio direktno ukjučen u rad kluba, ali bi svojim novcem i biznis idejama bio garancija finansijske stabilanosti

Licitacija je najvjerovatnije završena, višemjesečna nagađanja takođe, Fudbalski klub Budućnost ubrzo će dobiti novog predsjednika – kako Dnevne novine saznaju prvi čovjek podgoričkog kluba biće poznati advokat Zoran Vukčević.

foto fkbuducnost

Vukčević na čelo kluba stiže kao čovjek od povjerenja Veselina Pejovića, vlasnika kompanije Uniprom Metali koja upravlja podgoričkim Kombinatom aluminijuma, brojnim hotelskim kapacitetima u Crnoj Gori, nikšićkom pekarom… koji ne bi bio direktno ukjučen u rad kluba, ali bi svojim novcem i biznis idejama bio garancija finansijske stabilanosti.

Sa Vukčevićem u klub stiže i Andrija Piro Vujović nekada direktor i predsjednik Sutjeske, prije toga menadžer, po mnogima najbolji igrač malog fudbala Crne Gore u istoriji, trebalo bi da obavlja funkciju direktora kluba.

Pejović i Vujović su i prije četiri godine (nakon odlaska tadašnjeg predsjednika Bojana Šarkića) bili blizu ulaska u klub, ali su na kraju odustali, jer im tadašnji čelnici Glavnog grada nisu dali uvid u pravo finansijsko stanje kluba.

Sada je situacija, očigledno, drugačija, pa je nakon nekoliko razgovora sa gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem i predstavnicima Glavnog grada, Pejović sa saradnicima blizu odluke da kao podrška počne misiju u plavom klubu. Interesantno prije deceniju i po niškićki biznismen bio je na čelu Čelika, koji se pod njegovim vodstvom ušao u Drugu ligu tadašnje zajednice Srbije i Crne Gore.

Budućnost je zvanično od 1. avgusta bez Uprave nakon što je Žarko Burić na polovini petogodišnjeg mandata odlučio da digne sidro. Sa njim je otišao i kompletan Upravni odbor, koji će vrlo brzo bit formiran čim predsjednik Skupštine kluba, Srđan Raičević (koji bi ubuduće trebalo da bude desna ruka Vukčevića, kao potpredsjednik kluba) sazove sjednicu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve