Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Fjuri trenira sa osuđenim ubicom: Ubio je momka jednim udarcem i sada želi povratak u ring

Pažnju svih ljubitelja boksa privukla je činjenica da je Fjuri za sparing partnera odabrao osuđenog ubicu, 30-godišnjeg Taja Mičela, koji je 2011. godine osuđen za ubistvo. Mičel je tada jednim udarcem ubio studenta Jagdipa Rendhavu. Osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina, ali je izašao 2016. godine

Taj Mičel, Foto: Sportsport.ba

WBC šampion svijeta teške kategorije Tajson Fjuri počeo je pripreme pred ljetni obračun za apsolutnog šampiona svijeta protiv Entonija Džošue.

Kralj Cigana i AJ konačno će se naći u ringu u borbi koju čitav svijet očekuje, ali još uvijek nije poznat tačan datum kada će se to desiti.

Džošua već uveliko trenira mjesecima unazad. Isklesao je tijelo do savršenstva, a sa treninzima i sparinzima je počeo i Fjuri.

Pažnju svih ljubitelja boksa privukla je činjenica da je Fjuri za sparing partnera odabrao osuđenog ubicu, 30-godišnjeg Taja Mičela, koji je 2011. godine osuđen za ubistvo.

Mičel je tada jednim udarcem ubio studenta Jagdipa Rendhavu. Osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina, ali je izašao 2016. godine.

Trenutno je Mitchell na uslovnoj kazni. Ona mu traje do decembra ove godine, a Fjuri je zbog njegovog angažovanja dobio brojne kritike svojih fanova i zaljubljenika u boks.

Međutim, Mičelov otac i trener Klifton Mičel stao je u odbranu svog sina i istakao je da on nije nikakav huligan i da je ubistvo bila nesreća.

– On nije huligan. Bio je dijete kada se to desilo i boks je njegov jedini izlaz. Moj sin će se ponovo boriti, poručio je Mičel stariji prije nekoliko godina.

Prije odlaska u zatvor Mičel je odradio ukupno pet borbi u karijeri. Odradio ih je u supersrednjoj kategoriji i ima omjer od tri pobjede i dva poraza.

Porodica stradalog studenta nije željela da komentariše najave o povratku ovog boksera u ring, no prethodnih godina su iskazali veliko nezadovoljstvo što je on uopšte na slobodi.

U zatvoru je Mičel prešao na islam. Našao je mir u ovoj vjeri i sada čeka licencu za povratak u ring, a do tada konstantno sparinguje sa svjetskim prvakom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve