Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Fjuri: Datum dogovoren, idem da nokautiram Vajldera

Vajlder, koji u dosadašnjoj karijeri ima skor od 41 pobjede i jednog remija, u meč unosi titulu WBC prvaka u teškoj kategoriji, dok Fjuri može da ostane bez zvanja linealnog prvaka koje ima otkad je savladao Vladimira Klička 2015. godine

Najveći spektakl u boks-mečevima teške kategorije posljednjih godina navijačima su priredili Diontej Vajlder i Tajson Fjuri prethodnog decembra, a odlukom sudija taj meč je okončan remijem. Sada je potrvrđeno da će se revanš odigrati 22. februara.

Vajlder i Fjuri, Foto: Foxsports.com.au

Vajlder, koji u dosadašnjoj karijeri ima skor od 41 pobjede i jednog remija, u meč unosi titulu WBC prvaka u teškoj kategoriji, dok Fjuri može da ostane bez zvanja linealnog prvaka koje ima otkad je savladao Vladimira Klička 2015. godine.

„Dogovor je postignut između mene i Vajldera. Ukoliko obojica slavimo u predstojećim mečevima, imaćemo duel 22. februara“, rekao je Tajson Fjuri za američki ESPN, a potom je komentarisao i prethodni duel sa Vajlderom u kojem je bio blizu pobjede, a mnogi su ga kritikovali da je krajem meča previše rizikovao i ispustio siguran trijumf.

„Verovatno bi u svakom slučaju bio remi. Ja sam toliko vodio da sam morao da pobjedim i uprkos nokdaunu u posljednjoj rundi. Znao sam da će pokušati da me opljačkaju, pa sam krenuo ofanzivno“, istakao je Britanac.

31-godišnji borac iz Mančestera se do sada u karijeri borio 29 puta u profesionalnim mečevima, a 28 puta je slavio (20 puta nokautom) uz jedan remi. Prethodna Fjurijeva „žrtva“ bio je Nemac Tom Švarc u junu 2019. godine.

„U revanšu moram da nokautiram Vajldera, biću mnogo bolja verzija sebe – sada sam mnogo spremiji nego što sam bio u decembru 2018. godine“, dodao je 206 centimetara visoki bokser.

Prije revanša sa Vajlderom, Fjuri će imati meč sa dosad neporaženim Šveđaninom Otom Valinom 14. septembra u Las Vegasu, a momak iz severne Evrope istakao je da ima šanse da iznenadi „Kralja Cigana.“

Vajlder će pre duela sa Fjurijem takođe imati još jedan meč – takođe revanš. Sukobiće se sa iskusnim Kubancem Luisom Ortisom, kojeg je početkom 2018. godine savladao nokautom u uzbudljivom meču u kojem je sam bio veoma ugrožen u jednom trenutku.

https://twitter.com/BTSportBoxing/status/1160823676692062208

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve