Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Finansiranje sporta ključ za održivost ove oblasti

Kroz navedene panele afirmisaće se teme prednosti i nedostataka javnih izvora finansiranja sporta, alternativnih izvora finansiranja sporta i finansijske revizije sportskih organizacija, položaja fizičkih i pravnih lica u sportu u poreskom sistemu i sportskog turizma kao izvora finansiranja sporta

Konferencija pod nazivom „Finansiranje sporta: izazovi, prilike i mogućnosti“ održaće se 23. decembra u hotelu Hilton u Podgorici, sa početkom u 10h.

Organizatori konferencije, Crnogorski olimpijski komitet i Centar za afirmaciju sporta i mladih ističu da je u vremenu globalnih izazova neophodno afirmisati temu finansiranja sporta kao ključnu za održivost ove oblasti. Konferencija će, kako su istakli, sadržati četiri panela na kojima će govoriti domaći i strani eksperti za oblast finansija i sporta, a uvodno izlaganje imaće i Tone Jagodič, savjetnik predsjednika Evropskih olimpijskih komiteta.

Kroz navedene panele afirmisaće se teme prednosti i nedostataka javnih izvora finansiranja sporta, alternativnih izvora finansiranja sporta i finansijske revizije sportskih organizacija, položaja fizičkih i pravnih lica u sportu u poreskom sistemu i sportskog turizma kao izvora finansiranja sporta.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović ističe da je traženje najboljih održivih modela finansiranja sporta posebno značajno u ovom jako izazovnom vremenu za sve nas jer je naša uloga da sačuvamo sportiste i sportske radnike i obezbijedimo im najbolje uslove za rad zbog njihove značajne uloge u društvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve