Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Finale: Novljani ovjeravaju deseti Kup u nizu

Odradili su Novljani veliki posao nakon sjajne i rutinske pobjede u gostima (12:6) nad Primorcem, pa je tako pred njima lakši od dva meča

Vaterpolisti Jadrana su na pragu desete titule Kupa u nizu.

Primorac i Jadran, Foto: Krsto Vulović

Odradili su Novljani veliki posao nakon sjajne i rutinske pobjede u gostima (12:6) nad Primorcem, pa je tako pred njima lakši od dva meča.

Nošeni sjajnim Petrom Tešanovićem na golu (16 odbrana) i Konstantinom Averkom u napadu (četiri gola), branioci trofeja su prelomili meč početkom druge četvrtine i do kraja nijesu dozvolili komšijama da ozbiljnije ugroze njihovu pobjedu.

Jadranu bi ovo bio ukupno 12. trofej Kupa deseti u nizu. Njihove vitrine krase i titule iz 2006. i 2007. godine kojima društvo prave i dvije titule Kupa SCG (2004. i 2005. godine).

Primorac je pretposljednji osvajač kupa u eri prije Jadrana. Kotorani su svoj jedini pehar osvojili 2009. godine i čini se da će nakon ovakvog prvog meča na titulu morati pričekati makar do sljedeće sezone. Nakon njih to su uspjeli još da urade i igrači Budve u sezoni 2009/10, nakon čega na scenu stupa dominacija kluba iz Herceg Novog.

Večerašnji meč počeće u 18 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve