Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

FIFA želi da joj Blater i Platini vrate dva miliona franaka

Blater i Platini kažnjeni su jer je prvi čovjek FIFA uplatio Francuzu 2011. godine dva miliona švajcarskih franaka za savjetodavne poslove na osnovu "usmenog dogovora"

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) podnijela je pred švajcarskim sudom zahtjev za povraćaj dva miliona švajcarskih franaka koje je, kako navode, bivši predsjednik te asocijacije Jozef Sep Blater neopravdano 2011. godine isplatio tadašnjem predsjedniku UEFA, bivšoj fudbalskoj zvezdi, Mišelu Platiniju.

Foto: FOX Sports

“FIFA je danas podnijela pred relevantnim švajcarskim sudovima tužbu protiv bivšeg predsjednika FIFA Blatera i potpredsjednika Platinija, zahtijevajući povraćaj dva miliona švajcarskih franaka (nešto više od dva miliona dolara) koji su neopravdano isplaćeni Platiniju u februaru 2011”, navodi se u saopštenju Svjetske fudbalske federacije, prenosi Rojters.

FIFA je krajem 2015. godine, Blatera i Platinija suspendovala na po osam godina zbog istrage koja je protiv njih pokrenuta zbog korupcije.

Blater i Platini kažnjeni su jer je prvi čovjek FIFA uplatio Francuzu 2011. godine dva miliona švajcarskih franaka za savjetodavne poslove na osnovu “usmenog dogovora”.

“Blater se našao u sukobu interesa. Njegova tvrdnja da je riječ o usmenom dogovoru nije dokazana i odbijena je”, naveo je tada u obrazloženju kazne Etički komitet FIFA.

Kada je u pitanju Platini, ocijenjeno je da je “pokazao nepoznavanje značaja svojih dužnosti”.

“Njegovi postupci nijesu bili etički. Ovdje je riječ o nepoštovanju svih važećih zakona”, stajalo je u obrazloženju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve