Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

FIFA garantuje: Dugine boje dobrodošle na stadionima

Brojni su savezi zemalja učesnica na Mundijalu uložili žalbe FIFA upravo zbog ovog problema, a iz Međunarodne fudbalske federacije kažu da će dugine boje ubuduće biti dobrodošle na terenima na kojima se igra Mundijal

Nakon cijele sage oko kapitenskih traka u duginim bojama, prvih pet dana Svjetskog prvenstva u Kataru stizale su i brojne pritužbe navijača i novinara da na stadione ne mogu da uđu zbog obilježja podrške LGBTQ+ populaciji.

Brojni su navijači, a bilo je i predstavnika brojnih svjetskih medija, koji su se žalili da i pored uredno kupljenih karata ili akreditacija, na stadione u Kataru nisu mogli da uđu jer su imali neko obilježje u duginim bojama.

Organizatorima, odnosno radnicima na ulazu u stadione, nije bilo važno da li su ta obilježja istaknuta na nekom od odjevnih predmeta ili se radilo o zastavama ili bilo čemo trećem.

Ipak, kako piše Indipendent, to će se promijeniti.

Brojni su savezi zemalja učesnica na Mundijalu uložili žalbe FIFA upravo zbog ovog problema, a iz Međunarodne fudbalske federacije kažu da će dugine boje ubuduće biti dobrodošle na terenima na kojima se igra Mundijal.

FIFA je dala garancije savezima, a pozivajući se na Komitet za bezbjednost Mundijala da se ovakve situacije više neće ponavljati. Organizatori su sve što se do sada dogodilo ocijenili kao „pojedinačne incidente“.

Ostaje da vidimo koliko će te garancije biti sigurne.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve