Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

FIBA LŠ: Pavićević traži fokus od prvog minuta

Barska ekspedicija je na put krenula još u nedjelju, preko Beograda i Istanbula, gdje je prenoćila, a u poneđeljak nastavila put do Talina, i odradila trening u dvorani gdje će igrati. Barani su, takođe, imali priliku da se na licu mjesta uvjere u vrline i mane Kaleva, koji je u četvrtfinalu kvalifikacionog turnira savladao portugalski Sporting 86:69

– Da li neko može da zaustavi Brose Bamberg i Mornar? – naslov je teksta koji na sajtu FIBA Lige šampiona najavljuje kvalifikacioni turnir u Talinu, na kojem crnogorski predstavnik večeras počinje bitku za plasman u grupnu fazu ovog takmičenja.

U komentaru teksta se najavljuje finale između njemačkog i crnogorskog tima, iako obje ekipe tek treba da preskoče prepreke u polufinalu – Mornar Barsko zlato protiv domaćeg Kaleva (večeras od 19 časova), a Bamberg protiv Juventusa iz Litvanije (u četvrtfinalu porazio austrijski Kapfenberg sa 90:68).

– Mi o Bambergu ne razmišljamo, još je rano, jer razmišljamo o protivniku u prvom meču, domaćem Kalevu. Znam da je Estonija daleko i da naši navijači tamošnju košarke ne prate, ali Kalev je jako dobra ekipa, pogotovo što igra košarku sa puno trčanja. Dešava se da od pet igrača na terenu sva petorica budu sjajni šuteri za tri poena, uključujući i bekove i centre. Ako sve prođe kako očekujemo, realno je očekivati da nam protivnik u finalu bude Bamberg, ali – o tom potom – upozorava trener Barana Mihailo Pavićević.

Barska ekspedicija je na put krenula još u nedjelju, preko Beograda i Istanbula, gdje je prenoćila, a u poneđeljak nastavila put do Talina, i odradila trening u dvorani gdje će igrati. Barani su, takođe, imali priliku da se na licu mjesta uvjere u vrline i mane Kaleva, koji je u četvrtfinalu kvalifikacionog turnira savladao portugalski Sporting 86:69.

– Potvrdili su utisak koji smo ranije stekli o njima. To je dobra šuterska ekipa. Ukoliko ih krene šut, mogu da budu veoma neugodni. Kvalitetnom odbranom moramo da neutrališemo to njihovo najjače oružje. Nadam se da ćemo biti fokusirani od prvog minuta, da ćemo nametnuti svoj ritam i ponavljam, prije svega, čvrstom odbranom, obezbijediti plasman u finale ovog kvalifikacionog turnira – dodao je Pavićević, čija je ekipa, kao i Bamberg, zbog rejtinga, bila slobodna u četvrtfinalu kvalifikacionog turnira.

Da bi izborio jedno od četiri mjesta u glavnoj fazi takmičenja, Mornar, kome je ovo treće učešće u FIBA Ligi šampiona, mora da bude pobjednik ove, treće kvalifikacione grupe. Ako se plasira u glavnu fazu (počinje 4. oktobra), crnogorski vicešampion će igrati u grupi F sa Strazburom (Francuska), Ostendeom (Belgija) i Tofašom (Turska)…

Mornar turnir u Talinu dočekuje nakon šest utakmica u pripremnom periodu (pobjede protiv Podgorice, Igokee, Broca iz Banjaluke i Kluža, poraz od Igokee, i neriješeno protiv Budućnosti jer se nije igrao produžetak), i mečevi u Evropi će pokazati koliko je crnogorski vicešampion uspio da u kratkom periodu uklopi u novi sistem igre igrače iz prošlogodišnjeg rostera i šest novih igrača (Gligorije Rakočević, Strahinja Mićović, Vladimir Mihailović, Milija Miković, Kori Dejvis, Trej Luis).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve