Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Fetel: Vjerujem u Ferari više nego ikad

Ferari nema titulu u konkurenciji konstruktora od 2008. godine, dok je posljednji vozač koji je osvojio titulu Kimi Raikonen

Posle razočaravajućeg vikenda u Australiji na startu sezone, Ferari je pred trku u Bahreinu uspio da dođe do pol pozicije i drugog startnog mjesta. Na njemu će biti Sebastijan Fetel koji je ubijeđen da Ferari ove godine može da konkuriše za titulu.

Ferari nema titulu u konkurenciji konstruktora od 2008. godine, dok je posljednji vozač koji je osvojio titulu Kimi Raikonen. Finac je to uradio godinu dana ranije, a italijanski tim pokušava u 2019. da konačno prekine dominaciju Mercedesa. Posle lošeg prvog vikenda u aktuelnoj sezoni, u Bahreinu Ferari djeluje mnogo bolje. Šarl Lekler je uzeo pol poziciju, a drugi je Sebastijan Fetel.

“Verujem u Ferari više nego ikad pre. Prošle godine u drugoj polovini nisu stvari išle kako smo se nadali i mislim da je ipak bilo dosta toga pozitivnog. Napravili smo jak bolid i mogli smo da ga razvijamo do ljetnje pauze. Malo smo imali problema da shvatimo šta je dobro za bolid, razvijali smo ga u pogrešnom pravcu, a dok smo se vratili na pravi put izgubili smo tri ili četiri ključne trke. Bilo je pozitivnih stvari ali u Formili 1 je to specifično. Ako pobijediš sve je u redu, ali ako si drugi to je užasno”, kazao je Sebastijan Fetel sumirajući prošlu sezonu.

Njemački vozač kaže da nije izgubio prošle sezone od Hamiltona u direktnom duelu.

“Nisam izgubio od njega lično, to je bio timski napor i mislim da sam pobjeđen pošteno. Razlika je bila minimalna i na kraju nije odlučila samo jedna stvar. Izgubili smo od Hamiltona i od Mercedesa”.

Druga ovosezonska trka Formule 1 je u Bahreinu od 17:10 uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve