Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Fernandez u finalu US opena: Učiteljica mi je rekla da ostavim tenis

Lejla Fernandez, mlada kanadska teniserka, blistala je od sreće nakon što je preko druge igračice na svijetu Arine Sabalenke osigurala borbu za trofej na US openu. Nisu svi vjerovali da može dosegnuti svjetske visine

U svom sedmom nastupu na Gren slem turnirima stigla je do finala – potpuno neočekivano, uostalom kao i njena rivalka Ema Radukanu.

Lejla Fernandez, mlada kanadska teniserka, blistala je od sreće nakon što je preko druge igračice na svijetu Arine Sabalenke osigurala borbu za trofej na US openu.

Nisu svi vjerovali da može dosegnuti svjetske visine…

– Govorili su mi da nikada neću postati profesionalna teniserka i da se posvetim učenju. Sjećam se riječi moje učiteljice koja mi je rekla da prestanem da se bavim tenisom, da nikada neću biti neko u ovom sportu i da se posvetim isključivo školi. Svaki dan mi je to u glavi i kažem sebi da nastavim da se borim za svoje snove, rekla je Fernandez.

19-godišnja Lejla je na putu do finala, između ostalih, eliminisala Naomi Osaku, dvostruku šampionku, još jednu pobjednicu US Opena, Anđelik Kerber, kao i petu na svijetu Elinu Svitolinu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve