Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ferguson: Superliga zasnovana na velikom novcu

Trenutno nema saglasnosti po pitanju ovog takmičenja, ali Ferguson kaže da zna šta je razlog što se predlaže osnivanje Superlige

Legendarni menadžer mančester junajteda Ser Aleks Ferguson kazao je da engleski klubovi nemaju potrebu da ulazu u Superligu.

Foto: Metro.co.uk

FIFA je u oktobru najavila da želi da proširi Svjetski klupski kup na 24 tima i to počevši od 2021. godine, čemu se protivi UEFA.

“Zaista se mučim da shvatim zašto bi engleski timovi imali potrebu za takvim takmičenjem”, izjavio je Ferguson za BBC.

Trenutno nema saglasnosti po pitanju ovog takmičenja, ali Ferguson kaže da zna šta je razlog što se predlaže osnivanje Superlige.

“Bez dileme, to je sve zasnovano na velikom novcu i svakako da ne bi bilo tako atraktivno našim klubovima u Premijer ligi, koje je u ovom trenutku najbolja domaća liga i koju finansijski podržavaju Skaj, BT i Amazon”.

“Dalje, privlačnost takmičenja u Ligi šampiona je i dalje velika za fudbalere, trenere i samu publiku, jer je to najveći klupski test u fudbalu. Mnogo klubova sa velikom istorijom bilo bi na gubitku ako bi njihovi rivali iz Premijer lige napustili takmičenje”, zaključio je Ferguson.

Povrh svega ovoga i planova FIFA, Evropska klupska asocijacija (ECA) nastavlja sa konsultacijama oko restruktuiranja Lige šampiona počevši od 2024.

Izvorb92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve