Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Fereira: Tereni odgovaraju Đokoviću, Federer ne može izlaziti na mrežu

Posljednji put neko izvan grupe Federer-Đoković-Mari-Nadal uzeo je titulu na Vimbldonu još 2002. godine, kada je najbolji bio Lejton Hjuit

Nekadašnji šesti teniser svijeta Vejn Fereira kaže da će najverovatnije neko od članova Velike Trojke ponovo osvojiti titulu na Vimbldonu.

Đoković na Vimbldonu, Foto: FOX Sports

Posljednji put neko izvan grupe Federer-Đoković-Mari-Nadal uzeo je titulu na Vimbldonu još 2002. godine, kada je najbolji bio Lejton Hjuit.

“Osim Velike Trojke, ubacio bih i nekoga poput Raonića ili nekog velikog servera, ali Đoković, Nadal i Federer sada izgledaju prilično dobro“, počinje Fereira za Sport klub.

Južnoafrikanac je na tekućem Vimbldonu radio sa Marinom Čilićem, koji je završio učešće već u drugoj rundu porazom od Žoaa Souse. Prethodno je Marin rekao da je po njegovom mišljenju Nadal najveći kandidat za trofej.

“Ja bih Novaku dao najveću šansu. Mislim da je u odličnoj formi, sjajno je fizički spreman i osvojio je trofej prošle godine. Jako ga je teško pobijediti i za mene je on blagi favorit u odnosu na sve ostale“.

Đoković je četiri puta osvajao Vimbldon – 2011, 2014. 2015. i 2018. godine.

“Jako je nezgodan na travi. Može da udari ravno i da lopta samo prostruji, dok Rafa igra sa više spina. Tereni su nešto sporiji ove godine, to može da pogoduje Nadalu, ali čini mi se da i lopte odskaču niže, što po mom mišljenju više odgovara Đokoviću da nametne svoj stil igre. Mislim da su uslovi za Rodžera možda prespori i da neće moći da izlazi na mrežu toliko često koliko bi želio“.

Pojedini igrači izjavili su da osećaju znatnu razliku u brzini podloge, a drugi da je slićno kao lani.

“Tereni su definitivno sporiji, ali kao što rekoh, lopta ostaje baš nisko i to je bolje za Novaka“, zaključio je Fereira za Sport klub.

Južnoafrikanac je tokom karijere osvojio 15 ATP titula, u Melburnu je dvaput bio u polufinalu, a na Vimbldonu mu je najbolji rezultat četvrtfinale iz 1994. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve