Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Federerov rođendan kao državni praznik

Ovim gestom Švajcarci još jednom žele da pokažu svoje poštovanje prema Federeru, koga su nedavno proglasili za svog najboljeg sportistu u istoriji

Švajcarska ozbiljno razmišlja da obilježavanje Dana državnosti 1. avgusta pomjeri za sedam dana kako bi se poklopio sa 40. rođendanom Rodžera Federera.

Incijativu su pokrenuli građani, a već sada ima veliku podršku parlamentaraca, koji ovu ideju propagiraju preko društvenih mreža. Švajcarska konfederacija je zvanično osnovana 1. avgusta 1899. godine, a kao najveći državni praznik obilježava se od 1994. godine.

Ovim gestom Švajcarci još jednom žele da pokažu svoje poštovanje prema Federeru, koga su nedavno proglasili za svog najboljeg sportistu u istoriji. Rodžeru su već ukazivane važne počasti.

Bio je prva osoba u Švajcarskoj koja je za života dobila svoju poštansku markicu u čast osvajanja Vimbldona 2007.godine. Takođe prošle godine dobio je novčanicu sa svojim likom od 20 švajcarskih franaka.

Federer je trenutno šesti igrač svijeta. Prvi turnir poslije jednogodišnje pauze odigrao je u Kataru prošlog mjeseca, gdje je eliminisan u drugom kolu. Još uvijek nije objavio koje je naredno takmičenje koje će igrati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve