Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Federer: Pobjeda nad Novakom u mojim godinama se računa duplo

"Za Novaka sam imao spreman plan. Bio je to i treći meč koji sam odigrao na turniru, ušao sam u ritam"

Švajcarski teniser Rodžer Federer kazao je da njegova pobjeda nad Novakom Đokovićem može da se računa duplo.

Foto: Eurosport.co.uk

Federer je pobijedio Đokovića u posljednjem kolu grupne faze na Završnom mastersu i tako obezbijedio mjesto u polufinalu, eliminisavši srpskog tenisera.

“Protiv Novaka se ne pitate uvijek vi, ali je bitno da znate kada šta želite da odigrate. Pogotovo na brzom terenu. Jer ako sumnjate u sebe, sve se dešava vrlo brzo. To se meni desilo protiv Tima i Beretinija, nijesam znao koliko agresivno da igram, kojim udarcem da se poslužim”, rekao je Rodžer.

“Tim je odlično igrao protiv mene, još bolje protiv Novaka. Protiv Beretinija sam znao da moram da pobijedim, trudio sam se da to uradim. Za Novaka sam imao spreman plan. Bio je to i treći meč koji sam odigrao na turniru, ušao sam u ritam”.

Ujedno, Rodžer je tako zabilježio prvu pobjedu nad Novakom još od 2015. godine, revanširavši se na neki način srpskom teniseru za poraz u finalu Vimbldona.

“Mediji su me konstantno podsjećali na Vimbldon, ali dobri ste onoliko koliko to pokažete u narednom meču. Ne mogu da gledam unazad. Mnogi vam sude samo na osnovu rezultata, ali mnogo toga se još dešava. Ovakva pobjeda u mojim godinama može da se računa duplo jer sam i dalje tu i dalje vjerujem da mogu da pobijedim najbolje”.

Federer će se za finale Završnog mastersa boriti protiv Stefanosa Cicipasa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve