Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Federer otkrio šta ga najviše impresionira kod Nadala i Đokovića

Osvajač 20. Gren slem titula je u prethodne dvije godine na Lejver kupu imao priliku da bude na istoj strani terena sa pomenutim tandemom

Švajcarski teniser Rodžer Federer je pred start Lejver kupa u Ženevi otkrio šta ga je najviše zadivilo kod najvećih rivala, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Foto: IBITimes.com

Osvajač 20. Gren slem titula je u prethodne dvije godine na Lejver kupu imao priliku da bude na istoj strani terena sa pomenutim tandemom.

“Za mene je bilo emotivno da provedem nedjelju dana sa Nadalom i Đokovićem. Rafa je toliko intenzivan. Kako pronalazi ravnotežu? U suprotnom bi poludio. Jednostavno, on je opušten kad se trening završi. Iznenađen sam bio time kako uvijek traži svoju šansu – riternira i daleko iza linije i bliže, i slajs i top spin“, kaže Federer i dodaje:

“I Đoković je opušten. Slični smo. Kako bi imao uspjeha, moraš da budeš opušten – igramo toliko mečeva, 50 do 100, nije kao boks gdje imaš meč-dva godišnje. Pet minuta prije meča moraš da si opušten. Ono što me je kod Đokovića najviše iznenadilo jeste jasnoća sa kojom želi da pobijedi. Kao da kaže sebi: ‘Ovako ću igrati i imaću uspjeha‘. Takođe i njegova rutina – kako i kada jede, sve mora da bude kako treba. To poštujem mnogo“.

Treće izdanje Lejver kupa, u kojem su rivali Evropa i ostatak svijeta. startuje u petak u Ženevi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve