Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Federer: Osjećam se dobro i ne znam kada ću prestati da igram

Švajcarac je odličnim igrama sa punih 38 godina pokazao da i dalje pripada vrhu bijelog sporta, a u Buenos Airesu, gdje će odigrati egzibicioni meč sa Sašom Zverevim potvrdio je da i dalje ne razmišlja o odlasku u penziju

Godinama unazad jedno od glavnih pitanja upućenih Rodžeru Federeru je kada namjerava da profesionalno igra tenis.

Federer, Foto: Tennisworldusa.com

Švajcarac je odličnim igrama sa punih 38 godina pokazao da i dalje pripada vrhu bijelog sporta, a u Buenos Airesu, gdje će odigrati egzibicioni meč sa Sašom Zverevim potvrdio je da i dalje ne razmišlja o odlasku u penziju.

“Iskreno, ne znam odgovor na to pitanje. Već duže vrijeme osjećam se veoma dobro, uživam da putujem i igram na turnirima protiv Saše i ostalih igrača. Ne vidim razlog da završim karijeru. Međutim, sa godinama je sve mnogo teže. Istovremeno, sa iskustvom koje imam mogu bolje da se snađem u pojedinim trenucima na terenu. Zaista ne znam kada ću prestati da igram. Vjerujem da ću tada biti emotivan, možda i simpatičan, ali i da cijeli proces neće biti težak za mene”, rekao je Federer.

Švajcarac priznaje da nije očekivao da će ovoliko trajati na najvišem nivou, ali i da uživa na terenu.

“Kada sam prvi put postao vodeći igrač svijeta 2004. godine, nadao sam se da ću igrati do 35-36 godine. Međutim, sada ulazim u drugu dimenziju. Nisam znao da ću u ovim godinama i dalje igrati. Predviđao sam da me neće biti na terenu sa 38 ili 39 godina, ali evo, i dalje sam tu. Zapravo sam veoma srećan što se osjećam ovako. Posljednje dvije godine bio sam fizički na sjajnom nivou”, dodao je legendarni teniser.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve