Godinama unazad jedno od glavnih pitanja upućenih Rodžeru Federeru je kada namjerava da profesionalno igra tenis.

Federer, Foto: Tennisworldusa.com

Švajcarac je odličnim igrama sa punih 38 godina pokazao da i dalje pripada vrhu bijelog sporta, a u Buenos Airesu, gdje će odigrati egzibicioni meč sa Sašom Zverevim potvrdio je da i dalje ne razmišlja o odlasku u penziju.

“Iskreno, ne znam odgovor na to pitanje. Već duže vrijeme osjećam se veoma dobro, uživam da putujem i igram na turnirima protiv Saše i ostalih igrača. Ne vidim razlog da završim karijeru. Međutim, sa godinama je sve mnogo teže. Istovremeno, sa iskustvom koje imam mogu bolje da se snađem u pojedinim trenucima na terenu. Zaista ne znam kada ću prestati da igram. Vjerujem da ću tada biti emotivan, možda i simpatičan, ali i da cijeli proces neće biti težak za mene”, rekao je Federer.

Švajcarac priznaje da nije očekivao da će ovoliko trajati na najvišem nivou, ali i da uživa na terenu.

“Kada sam prvi put postao vodeći igrač svijeta 2004. godine, nadao sam se da ću igrati do 35-36 godine. Međutim, sada ulazim u drugu dimenziju. Nisam znao da ću u ovim godinama i dalje igrati. Predviđao sam da me neće biti na terenu sa 38 ili 39 godina, ali evo, i dalje sam tu. Zapravo sam veoma srećan što se osjećam ovako. Posljednje dvije godine bio sam fizički na sjajnom nivou”, dodao je legendarni teniser.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve