Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Federer nakon povratka na šljaku: Volio bih finale protiv Nadala

Federer je prije tačno deset godina došao do titule u Madridu, pošto je u finalu savladao Rafaela Nadala. Godinu dana kasnije, Španac mu se revanširao

Rodžer Federer se nakon tri godine vratio na šljaku i na startu Mastersa u Madridu savladao Rišara Gaskea 6:2, 6:3, posle samo 53 minuta igre.

Foto: Madridopen.com

“Srećan sam jer sam se vratio. I više od toga. Prijale su mi ovacije koje sam dobio pred početak meča. Izgleda da Madrid zaista jeste bio pravi izbor”, rekao je Federer.

Švajcarac ipak kaže da mu šljaka nije nedostajala.

“Nije mi nedostajalo, da budem iskren. Prije tri godine sam imao problema sa povredom, onda sam odlučio sam da je bolje da propustim sezonu na šljaci. Nije mi nedostajalo jer sam uživao kod kuće. Ipak, ove sezone sam smatrao da ta odluka ne bi bila najbolja. Žalio bih da se nijesam prijavio za ovaj turnir. Sada uživam.”

Federer je prije tačno deset godina došao do titule u Madridu, pošto je u finalu savladao Rafaela Nadala. Godinu dana kasnije, Španac mu se revanširao.

“Volio bih da igram protiv Nadala jer bi to značilo da sam u finalu. Nijesam imao mnogo šansi da ga dobijem na šljaci u posljednje tri godine. Sjećam se tog finala od prije deset godina. Bilo bi dobro da imam priliku da igram s njim na početku karijere i na kraju”, zaključio je Švajcarac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve