Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Fantastična karijera: Lunde s 41. godinom nastupa na četvrtim OI, sjutra brani protiv lavica

Vjerovatno i najveća rukometna zvijezda na ženskom turniru sjeća se uglavnom lijepih stvari sa terena, a najteže je bilo 2015. kada je zbog povrede otpala sa SP. Ali, vratila se, a u Tokiju, gdje se zna cilj

Katrin Lunde u 41. godini igra četvrte Olimpijske igre. Od 1998. i prvog zlata na EP skoro je redovna učesnica velikih takmičenja.

Ne osjeća pritisak.

– Navikla sam i zapravo ne razmišljam o tome.

Favoriti ste?

– To je samo pozitivo i znači da ljudi znaju da smo dobri. Mislim da je za nas prednost što se stvorila takva klima.

Vjerovatno i najveća rukometna zvijezda na ženskom turniru sjeća se uglavnom lijepih stvari sa terena, a najteže je bilo 2015. kada je zbog povrede otpala sa SP. Ali, vratila se, a u Tokiju, gdje se zna cilj.

– Uvijek mislim na medalju. Na vrhu je prioriteta i gladne smo zlata. Naravno, mnoge reprezentacije žele isto, ali u toj želji lakše se dolazi do nokauta. Ostaje da se vidi, u završnici grupne faze, ko se bolje izborio sa pandemijom i ko je psihološki jači.

Vidi nekoliko favorita, a cijeni Crnu Goru.

– Uzbudljivo je gledati turnir, ima iznenađenja. Vjerovatno će ih još biti – kazala je Lunde koja je na OI upisala 311 nastup za norveški nacionalni tim.

I upravo će ova slavna golmanka predstavljati najjače oružje Norveške protiv Crne Gore. Lunde se, istina, nije proslavila na kvalifikaciija u porazu od ”lavica” (pet odbrana), ali znaju svi na turniru njene mogućnosti.

Norveška je turnir otvorila sa dvije lagane pobjede.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve