Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

FA Kup: Konte i Čelsi ostavili Murinja i Junajted bez trofeja

Londonski Čelsi osvojio je FA Kup pošto je u velikom finalu na Vembliju porazio Mančester Junajted minimalnim rezultatom – 1:0 (1:0).

foto – Laurence Griffiths/Getty Images

Strijelac jedinog pogotka, vrijednog osmog trofeja za ‘Plavce’ u najstarijem svjetskom sportskom takmičenju, bio je Eden Azar iz penala u 22. minutu.

Prethodno je Fil Džons srušio upravo Belgijanca koji se spremao za šut na ivici peterca, a arbitar Majkl Oliver odmah je pokazao na bijelu tačku.

Azar, kome je ovo bio jubilarni 300. susret za klub sa Stamford Bridža, poslao je loptu u jednu, a Davida de Heu u drugu stranu.

Čelsi je generalno bio bolji u prvom poluvremenu, prvu šansu imao je upravo Azar u 10. minutu, ali je dobro odbranio golman David de Hea. Poslije toga, iz prve naredne šanse, Čelsi je poveo.

Čelsi je čuvao prednost, a u poslednjem minutu pokušali su Džons i Markus Rašford, ali nijesu uspeli da izjednače.

Junajted je zaigrao bolje u drugom poluvremenu, a odličnu šansu propustio je Rašford u 53. minutu, kada mu je Tibo Kurtoa odbranio šut. U 63. minutu poništen je gol Junajteda koji je postigao Aleksis Sančes, pošto je sudija poslije odgledanog snimka potvrdio da je napadač bio u ofsajdu.

Golman Čelsija je poslije toga imao posla, ali nijesu uspjeli da ga savladaju Rašford, a prije svih Pol Pogba koji je propustio da postigne gol iz odlične pozicije. On je nakon kornera neometan sa oko osam metara zahvatio loptu glavom i poslao je preko gola.

Do kraja utakmice Čelsi je uspio da sačuva prednost i na neki način spasi sezonu osvajanjem jednog trofeja, pošto je kao branilac titule sezonu u Premijer ligi završio na petom mjestu.

izvor b92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve