Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

F1: Mercedesu dupla pobjeda u Sočiju, kontroverze u Ferariju

Hamilton je čudnim spletom okolnosti došao do 11. pobjede u sezoni gdje se do sredine trke nalazio se na trećoj poziciji, iza tandema Ferarija

Britanski vozač i petostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton stigao je do devete pobjede u sezoni i 81. u karijeri, pošto je na stazi Soči Autodrom osvojio Veliku nagradu Rusije. Drugi je na cilj došao njegov timski kolega Valteri Botas, dok je treći bio vozač Ferarija Šarl Lekler.

Hamilton, Foto: Twitter/Formula1

Hamilton je čudnim spletom okolnosti došao do 11. pobjede u sezoni gdje se do sredine trke nalazio se na trećoj poziciji, iza tandema Ferarija.

Sebastijan Fetel je do tada kontrolisao dešavanja u trci, ali su čelnici Ferarija odlučili da Njemac prepusti čelo karavana Lekleru.

Smjena na vrhu dogodila se prilikom Fetelovog izlaska iz boksa, ali navijači italijanske ekipe vjerovatno nisu ni slutili da će se situacija okrenuti naopačke po Ferari.

Fetel je ubrzo morao da odustane zbog kvara na bolidu, dok je Lekler zbog izlaska “sejfti kara”, poslije ispadanja Džordža Rasela, morao da se pomiri sa trećom pozicijom.

Mercedes je na najbolji mogući način iskoristio pomenuti scenario i došao do duple pobjede.

Najboljih 10 kompletirali su Ferštapen, Albon, Sajnc, Perez, Noris, Magnusen i Hulkenberg.

Naredna trka voziće se za dvije sedmice na čuvenoj Suzuki u Japanu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve