Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

F1: Lekler ostvario prvu pobjedu u Belgiji

Mladi Monegašanin je na stazi 'Spa Frakoršam' ostvario i prvu pobjedu u karijeri, pošto je treći put trku počeo sa pol pozicije

Vozač Ferarija Šarl Lekler trijumfovao je u trci za Veliku nagradu Belgije, 13. u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Lekler, Foto: Twitter

Mladi Monegašanin je na stazi ‘Spa Frakoršam’ ostvario i prvu pobjedu u karijeri, pošto je treći put trku počeo sa pol pozicije.

Istovremeno, bila je to i prva pobjeda za Ferari ove sezone.

Iza Leklera završio je dvojac Mercedesa – drugi je bio Luis Hamilton, treći Valteri Botas.

https://twitter.com/F1/status/1168171523586310144

Uzbudljivo je bilo na početku trke. Ferštapen je izleteo sa staze posle čega se zabio u zid, čime je završio učešće u Velikoj nagradi Belgije. U tom udesu učestvovali su i Raikonen i Rikardo. Podignuta je žuta zastavica i na stazi se našlo sigurnosno vozilo.

U četvrtom krugu trku je završio i vozač Meklarena Karlos Sainc.

Na vodećoj poziciji ostao je Lekler, ispred Fetela, Hamiltona i Botasa. I u 20. krugu su njih četvorica bila na čelu kolone, s tim što je Fetel posle jednog pit stopa bio na četvrtoj poziciji.

U 22. se Lekler vratio posle pit stopa na stazu, ali iza Fetela, koji je vodio trku. U 27. je Nemac propustio mladog Monegašanina na zahtjev tima.

Napadao je Hamilton u nastavku drugu poziciju, da bi u 32. krugu konačno prestigao Fetela. Pokušavao je Britanac do kraja da se izbori i za pobjedu. U poslednja dva kruga je smanjivao zaostatak i za Leklerom, ali do kraja nije uspio da ga sustigne.

Trka je počela minutom ćutanja, čime je odata počast vozaču Formule 2 Antoanu Iberu, koji je jutros stradao na stazi u 22. godini života. U 19. krugu čule su se i ovacije gledalaca u njegovu čast.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve