Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

F1: Kubica napušta Vilijams nakon samo jedne godine

 Poslije osam godina odsustva, Robert Kubica se 2019. vratio u Formulu 1 i to u Vilijams. Radi se o ubjedljivo najslabijem timu u aktuelnoj sezoni jer bolidi nijesu bili ni blizu ostaloj konkurenciji. Ipak Poljak je uspio da uzme jedan bod i to u Njemačkoj

Robert Kubica je objavio da sljedeće godine neće voziti u ekipi Vilijamsa. Poljski vozač je uspio da ostvari jedini poen za britansku ekipu ove sezone, ali je u svakim kvalifikacijama bio iza timskog kolege Džordža Rasela.

Kubica, Foto: Autorepublika.com

Poslije osam godina odsustva, Robert Kubica se 2019. vratio u Formulu 1 i to u Vilijams. Radi se o ubjedljivo najslabijem timu u aktuelnoj sezoni jer bolidi nijesu bili ni blizu ostaloj konkurenciji. Ipak Poljak je uspio da uzme jedan bod i to u Njemačkoj.

“Kako sam se vratio u F1 naravno da bih volio da ostanem, rekao sam ove godine da mi je cilj da ostanem ali ne po svaku cijenu. Mislim da moram da radim ono što će da mi vrati malo sreće u trkanju. Ova sezona je bila veoma teška sa aspekta rezultata i nastupa ali je takođe bila veoma zahtjevna. Nije lako vratiti se posle tolike pauze, posebno kada je situacija teška kao naša. Hvala timu na prilici i vidjećemo šta će donijeti budućnost”, rekao je Robert Kubica u saopštenju.

Kubica će biti u Vilijamsu do kraja sezone u kojoj je ostalo još sedam trka, a prva naredna je u Singapuru 22. septembra. Već sjutra počinje akcija na ovoj gradskoj stazi slobodnim treningom u 10 i 25. Inače što se tiče Vilijamsa još nema naznaka ko bi mogao da zamjeni Kubicu u ovom timu, a sigurno je da će u bolidu britanske ekipe biti Džordž Rasel.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve