Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

F1: Hamiltonu pol u Abu Dabiju, Nova greška Ferarija

Mercedes neće imati dvije prve pozicije na startu posljednje trke u sezoni, iako je drugo najbrže vreme imao Hamiltonov kolega Valteri Botas, jer je Finac kažnjen prebacivanjem u poslednji red zbog promjene pogonske jedinice

Šampion Formule 1 Luis Hamilton iz Mercedesa startovaće prvi na sutrašnjoj trci za Veliku Abu Dabija, pošto je sa vremenom 1:34:828 bio najbrži na kvalifikacijama u Emiratima.

Hamilton, Foto: Twitter/Formula1

Mercedes neće imati dvije prve pozicije na startu posljednje trke u sezoni, iako je drugo najbrže vreme imao Hamiltonov kolega Valteri Botas, jer je Finac kažnjen prebacivanjem u poslednji red zbog promjene pogonske jedinice.

Treći je bio Maks Ferstapen, koji je bio najbrži na trećem treingu, koji je uspio da se vrati uprkos tome što je imao problema u drugom djelu kvalfiikacija.

Na sledeća dva mjesta bili su vozači Ferarija Šarl Lekler i Sebastijan Fetel. Fetel je imao okretanje u prvom djelu kvalifikacija, ali se ubrzo vratio i u sljedećm krugu napravio dovoljno dobro vrijeme. Tim Ferarija ponovo je napravio ogromnu grešku, pošto je Lekler zakasnio na brzi krug u Q3 i tako mu otežao borbu za treću poziciju.

Za njima će u nedelju startovati Albon, Noris, Rikardo, Sains i Hulkenberg.

Bio je to prvi pol za Hamiltona od Velike Nagrade Nemačke, a 88. u karijeri, a peti u Abu Dabiju. Na trci će Britanac boriti za 84. pobjedu u karijeri.

https://twitter.com/F1/status/1200777249315835905

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve