Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

F1: Hamilton rutinski do pol pozicije u Belgiji

Šestostruki svjetski šampion je u Spa došao do pete najbolje startne pozicije ove godine, a 93. u karijeri. Hamilton je u borbi za pol poziciju za pola sekunde bio brži od svog timskog kolege Valterija Botasa, koji je za samo 15 hiljaditinki pobijedio Maksa Ferstapena u bolidu Red Bula

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol poziciju pred sedmu trku sezone Formule 1, Veliku nagradu Belgije.

Hamilton, Foto: Twitter/Formula1

Šestostruki svjetski šampion je u Spa došao do pete najbolje startne pozicije ove godine, a 93. u karijeri.

Hamilton je u borbi za pol poziciju za pola sekunde bio brži od svog timskog kolege Valterija Botasa, koji je za samo 15 hiljaditinki pobijedio Maksa Ferstapena u bolidu Red Bula.

Britanac je bio praktično nedodirljiv tokom cijelih kvalifikacija, ali je viđena sjajna borba za pozicije iza njega. Botas je uspio da nadmaši Ferstapena, čije treće mjesto nije bilo ugroženo, pošto je vozač Renoa Danijel Rikardo bio tri desetinke dalje.

Australijski automobilista je bio ujedno posljednji čiji zaostatak u odnosu na Hamiltona je bio manji od sekunde, a slijedio ga je drugi vozač Red Bula Aleksander Albon. Tajlanđaninu će se u trećem startnom redu pridružiti Esteban Okon u Renou, ispred vozača Meklarena Karlosa Sainsa juniora. Najbolju desetoricu u kvalifikacijama kompletirali su dvojac Rejsing Pointa Serhio Peres i Lens Strol i Lando Noris u drugom Meklarenu.

Pored još jednog Hamiltonovog dominantnog izdanja, kvalifikacije je obilježilo mučenje vozača Ferarija, koji su jedva prošli u drugi deo. Godinu dana pošto je u Spa došao do prve pobjede u karijeri Šarl Lekler je morao da se zadovolji tek 13. mjestom na startu, isped timskog kolege Sebastijana Fetela. Ispred njih našli su se vozači Alfa Taurija Danil Kvjar i Pjera Gaslija, dok je 15. bio Džordž Rasel u Vilijamsu.

Prvi deo kvalifikacija nije donio iznenađenja, a prvi ispod crte bio je Kimi Raikonen u Alfa Romeu, ispred vozača Hasa Romana Grožana i timskog kolege Antonija Đovinacija. Samo začelje rezervisano je za Nikolasa Latifija u Vilijamsu i drugog vozača Hasa Kevina Magnusena.

Velika nagrada Belgije na programu je u nedjelju od 15:10.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve