Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

F1: Hamilton prihvata kaznu, Albon razočaran

Branilac titule je kroz cilj prošao kroz drugoplasirani, ali je zbog incidenta sa Aleksanderom Albonom kažnjen dodavanjem vremena, pa je na kraju zauzeo četvrto mjesto

Vozač Mercedesa Luis Hamilton razočaran je ishodom prve trke šampionata Formule 1, koja je u nedjelju održana u Austriji.

Hamilton i Albon, Foto: Formula 1

Branilac titule je kroz cilj prošao kroz drugoplasirani, ali je zbog incidenta sa Aleksanderom Albonom kažnjen dodavanjem vremena, pa je na kraju zauzeo četvrto mjesto.

“Nemam neki poseban osjećaj u ovom trenutku. Trka je gotova. Naravno, ovo nije dobar vikend za mene. Ono što se desilo je potpuno moja greška. Dobro, ta kazna pomjeranjem na startu me je još više motivisala da dam maksimum. Mislim da sam to uradio i da sam imao brzinu da se borim sa Valterijem. Onda je došao taj neželjeni trenutak sa Aleksom. Ne mogu da vjerujem da smo imali kontakt, ali imam osjećaj da je to trkački incident. Prihvatam kaznu i krećem da se fokusiram već za narednu nedjelju”, kazao je Hamilton.

Albon je zbog pomenutog incidenta ostao bez plasmana iako je bio vrlo konkurentan na stazi.

“Sve je još svježe. Moram da budem oprezan sa riječima. Mislim da smo mogli da pobijedimo, imao sam samopouzdanja, ali to je što je. Uvijek postoji rizik kada pretičete, ali ostavio sam prostora. Njegova je odluka bila kako će da reaguje. Moram da se ohladim, pa ću mu prići da razgovaramo”, kazao je Albon.

Naredna trka voziče se sljedećeg vikenda, takođe na Red Bul ringu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve