Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

F1: Hamilton bira svog novog timskog kolegu u Mercedesu

Sve je jasnije da će Valteri Botas napustiti ovaj tim na kraju sezone jer nije ni ovaj put ispunio očekivanja. Šef ovog tima Toto Volf izjavio je da će se odluka donijeti na kraju sezone, a da će u istoj učestvovati i Luis Hamilton

Nakon kraće ljetne pauze takmičenje u Formuli 1 nastavlja se ovog vikenda trkom za Veliku nagradu Belgije.

Hamilton, Foto: Skysports

U ljetnoj pauzi najveće iznenađenje je potez Red Bulla koji je odlučio da će Pjer Gasli napustiti tim, a ne njegovo mjesto je stigao Aleks Albon. Sigurno je da će na kraju ove sezone još biti takvih promjena, a u centru pažnje nalazi se Mercedes.

Sve je jasnije da će Valteri Botas napustiti ovaj tim na kraju sezone jer nije ni ovaj put ispunio očekivanja. Šef ovog tima Toto Volf izjavio je da će se odluka donijeti na kraju sezone, a da će u istoj učestvovati i Luis Hamilton.

“Ovakvu odluku donosimo samo za korist naše ekipe. Luis je dugo s nama i pokazali smo mu užu listu kandidata i pitali ga za mišljenje. Spominju se najviše Botas i Esteban Okon i Hamilton vjeruje da obojica zaslužuju mjesto u Mercedesu. Ne želim određivati datum oko te odluke, ali je možete očekivati u narednih nekoliko sedmica”, rekao je Volf.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve