Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

F1: Ferstapen osvojio prvi pol u Hungaroringu

Maks Ferstapen bio je najbrži u kvalifikacijama za nedjeljnu trku za Veliku nagradu Mađarske na Hungaroringu. I pored sedam pobjeda u karijeri, Holanđanin je u Mađarskoj osvojio prvu pol poziciju u karijeri

Vozač Red Bula Maks Ferstapen obezbedio je svoj prvi pol u Formuli 1 pošto je bio najbrži na kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske, a za njim će na trci startovati vozači Mercedesa Valteri Botas i Luis Hamilton.

Foto: Sportsnet.com

Maks Ferstapen bio je najbrži u kvalifikacijama za nedjeljnu trku za Veliku nagradu Mađarske na Hungaroringu. I pored sedam pobjeda u karijeri, Holanđanin je u Mađarskoj osvojio prvu pol poziciju u karijeri.

Ferstapena su u kvalifikacijama pratila dva Mercedesa. Sa druge pozicije krenuće Valteri Botas, a sa treće Luis Hamilton.

Ferstapen je najbrži krug u kvalifikacijama izvozio za 1:14.572, Botas je imao 18, a Hamilton 197 hiljaditinki zaostatka.

Dva Ferarija slijedila su trojicu najbržih. Šarl Lekler startovaće kao četvrti, a Sebastijan Fetel kao peti.

Među deset najboljih u kvalifikacijama našli su se redom Pijer Gasli u drugom Red Bulu, Lando Noris, Karlos Sains, Roman Grožan i Kimi Raikonen.

Trka se vozi sjutra od 15:10.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve