Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

F1: Ferari predstavio novi bolid

Novi bolid u 2019. godini, u kojoj će Ferari proslaviti 90. rođendan, voziće Njemac Sebastijan Fetel i mladi Francuz Šarl Lekler.

Ekipa Ferarija predstavila je novi bolid za takmičenje u predstojećoj sezoni Formule 1.

Foto: Hotsport.rs

Novi bolid u 2019. godini, u kojoj će Ferari proslaviti 90. rođendan, voziće Njemac Sebastijan Fetel i mladi Francuz Šarl Lekler, nasljednik Kimija Raikonena.

Radujem se ovoj godini. Tim se nalazi na pravom putu i nadam se da možemo dodatno da napredujemo“, kazao je Fetel.

Lekleru će to biti druga sezona u F1, pošto je prethodne bio član Zaubera.

Ovo je poseban dan za mene, ali nisam nervozan. Imam šansu da vozim sa Fetelom, četvorostrukim šampionom, i ponosan sam zbog toga“, poručio je Francuz.

Pored njega, novo ime u Ferariju je i Matija Binoto, koji je na poziciju šefa ekipe stigao umjesto Mauricija Arivabenea.

Naš novi bolid je plod dugogodišnjeg napretka, nije u pitanju revolucionaran poduhvat. Očekuje nas težak posao u novoj sezoni, ali spremni smo i uzbuđeni. Što se mog posla tiče, mogu samo da obećam da ću u svakom trenutku dati svoj maksimum“, istakao je 49-godišnji Švajcarac.

Ferari će i u novoj sezoni biti najveći rival neprikosnovenom Mercedesu, petostrukom uzastopnom šampionu u obe konkurencije.

Tim iz Maranela je prethodni put bio najbolji 2008. godine, a kad je reč o vozačima, Kimi Raikonen je doneo poslednji trofej Italijanima 2007.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje u Australiji 17. marta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve