Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

F1: Dominacija Ferarija u Singapuru, Fetel upisao važnu pobjedu

Bila je to 54. pobeda u karijeri njemačkog vozača, a peta u Singapuru za automobilistu koji je početkom decenije bio četvorostruki uzastopni šampion F1

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel trijumfovao je na Velikoj Nagradi Singapura, pošto je sa prednošću od +2.641 ostavio iza sebe timskog kolegu Šarla Leklera i rivala iz Red Bula Maksa Ferstapena.

Fetel i Lekler, Foto: EPA

Bila je to 54. pobeda u karijeri njemačkog vozača, a peta u Singapuru za automobilistu koji je početkom decenije bio četvorostruki uzastopni šampion F1.

Luis Hamilton je završio na četvrtom mjestu, a Valteri Botas je bio peti, dok je Aleksandar Albon završio trku na šestom mjestu. Top 10 kompletirali su Lando Noris, Pjer Gasli, Niko Hulkenberg i Antonio Đovinaci, kojem je to bio četvrti bod u sezoni. Đovinaci je čak bio i vodeći tokom četiri kruga trke.

https://twitter.com/F1/status/1175780259993673728

Trku je obilježio i svojevrsni sukob dvojice timskih kolega iz Ferarija, a Fetel je do trijumfa došao nakon što je klub rešio da prvi u boks ide Lekler, kojem je i tim duže mijenjao gume. Na taj način je Fetel i došao do trijumfa, a činjenica da je sigurnosno vozilo triput izlazilo na stazu znatno je usporila trku i na taj način pomogla Njemcu da sačuva gume.

Fetel se sada nalazi na trećoj poziciji u generalnom poretku vozača, pošto je pretekao Leklera i Ferstapena, a ispred njega je dvojac Mercedesa koji čine prvak Hamilton i Botas.

Bila je to prva pobjeda Fetela još od Velike nagrade Belgije prethodne godine, a prva dvostruka pobjeda Ferarija od 2017. godine, kada su na Velikoj nagradi Mađarske slavili Fetel i Kimi Raikonen.

https://twitter.com/F1/status/1175744145459228672

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve