Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

F1: Botas kaznio greške Hamiltona, Šumaher i dalje prvi na vječnoj listi

Botas je na stazi u Sočiju trijumfovao ispred Maksa Ferstapena u bolidu Red Bula, koji je imao skoro osam sekundi slabije vrijeme, dok je treći bio zvanični šampion Luis Hamilton. Iako je na pol poziciji započeo trku, Britanac je zbog greške kažnjen dva puta do pet sekundi, što je omogućilo njegovom klupskom kolegi da preuzme prvo mjesto i sačuva ga do kraja

Vozač Mercedesa Valteri Botas pobjednik je trke Formule 1 za Veliku nagradu Rusije.

On je na stazi u Sočiju trijumfovao ispred Maksa Ferstapena u bolidu Red Bula, koji je imao skoro osam sekundi slabije vrijeme, dok je treći bio zvanični šampion Luis Hamilton.

Iako je na pol poziciji započeo trku, Britanac je zbog greške kažnjen dva puta do pet sekundi, što je omogućilo njegovom klupskom kolegi da preuzme prvo mjesto i sačuva ga do kraja.

Hamilton je vježbao start na izlasku iz boksa, a ne na dijelu staze koji je određen za to. Pitao je tim da li smije to da uradi, dobio je potvrdan odgovor, ali se zbog toga našao pod istragom i kažnjen je dvijema kaznama od po pet sekundi.

Hamilton na taj način nije uspio da se izjednači sa Mihaelom Šumaherom na vječnoj listi po broju pobjeda, pa će legendarni Njemac još neko vrijeme ostati na prvom mjestu.

Bodove su još osvojili i Danijel Rikardo, Šarl Lekler, Esteban Okon, Danil Kvjat, Pjer Gasli i Aleksander Albon.

https://twitter.com/F1/status/1310200050757308417?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1310200050757308417%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cdm.me%2Fsport%2Fostali-sportovi%2Fbotas-kaznio-greske-hamiltona-sumaher-i-dalje-prvi-na-vjecnoj-listi%2F

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve