Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Evropsko prvenstvo za odbojkaše u Italiji, Sjevernoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu

CEV je saopštio da su poznate po 23 reprezentacije učesnice EP 2023, kao i da će odluka o učešću Rusije biti donijeta 31. oktobra

Evropska odbojkaška konfederacija saopštila je da će se EP 2023. u konkurenciji odbojkaša odigrati od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Sjevernoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.

23. EP 2023. u konkurenciji odbojkašica od 15. avgusta do 3. septembra u Belgiji, Njemačkoj, Italiji i Estoniji.

Žrijeb za EP 2023. u obije konkurencije održaće se 16. novembra u Napulju, u Italiji.

CEV je saopštio da su poznate po 23 reprezentacije učesnice EP 2023, kao i da će odluka o učešću Rusije biti donijeta 31. oktobra.

U konkurenciji odbojkaša, plasman na su izborili: Italija, Bugarska, Sjeverna Makedonija, Izrael (organizatori), Slovenija, Poljska, Srbija, Holandija, Njemačka, Češka, Francuska, Ukrajina, Turska, Finska, Belgija, Portugalija, Grčka, Španija, Rumunija, Švajcarska, Danska, Crna Gora i Estonija. U slučaju da Rusija ne igra, zamijeniće je Hrvatska, shodno plasmanu u kvalifikacijama.

Plasman na XXXIII EP 2023. u konkurenciji odbojkašica izborili su Belgija, Italija, Estonija, Njemačka (organizatori), Srbija, Turska, Holandija, Poljska, Francuska, Švedska, Bugarska, Hrvatska, Češka, Ukrajina, Slovenija, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Grčka, Španija, Rumunija, Mađarska, Finska i Azerbejdžan. Ukoliko Rusiji ne bude dozvoljeno učešće, na EP će igrati Izrael, shodno plasmanu u kvalifikacijama.

Na EP u obije konkurencije, 24 selekcije će biti podijeljene u 4 grupe. Plasman u osminu finala izboriće po 4 reprezentacije iz svake grupe, a potom slijede utakmice u četvrtfinalu, polufinalu, kao i mečevi za treće mjesto i finale.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve