Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Evropa ne prašta greške: Sutjeska propustila šansu u Banjaluci

Iako oslabljeni u odbrani, bez Cicmila i Šofranca, igrači Sutjeske nijesu dozvolili domaćinu da razvije svoju igru i stvori veći broj prilika. Defanzivac Darko Bulatović, koji je uprkos povredi nastupio na meču, smatra da je ekipa pružila dobru igru u meču, ali ono najvažnije, gol, je izostao. Kako je istakao, pokazalo se da je jedan kiks odbrane, nakon kojeg su primili pogodak, zapravo bio dovoljan za eliminaciju

Fudbaleri Sutjeske završili su evropski put u Banjaluci, porazom od Borca u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Jedna prava prilika i gol iz nje bio je dovoljan domaćinu da prelomi meč, dok su Nikšićani, sa druge strane, imali svoje šanse koje nijesu iskoristili.

Bulatović, Foto: Pobjeda.me

Iako oslabljeni u odbrani, bez Cicmila i Šofranca, igrači Sutjeske nijesu dozvolili domaćinu da razvije svoju igru i stvori veći broj prilika. Defanzivac Darko Bulatović, koji je uprkos povredi nastupio na meču, smatra da je ekipa pružila dobru igru u meču, ali ono najvažnije, gol, je izostao. Kako je istakao, pokazalo se da je jedan kiks odbrane, nakon kojeg su primili pogodak, zapravo bio dovoljan za eliminaciju.

“Evropa ne prašta kikseve, a prije primljenog gola smo imali sjajnu šansu za gol. Lopta je kod šanse Osmajića golmana pogodila u glavu, pa možemo reći i da nijesmo imali sreće. Nije ni Borac napravio opasne šanse, dok je, praktično, njihov jedini šut u okvir gola završio u mreži. Nakon tog primljenog gola domaćin je dobro zatvorio utakmicu, iako smo imali više od igre u nastavku”, kazao je Bulatović.

U drugom poluvremenu Sutjeska je, kako je Bulatović dodao, igrala čak bolje.

“Od starta nastavka utakmice smo jurili rezultat, nijesmo imali što da izgubimo, trebao nam je pogodak ili dva… Gotovo kompletno drugo poluvrijeme smo bili na njihovoj polovini, ali nije bilo tog završnog udarca na gol. Imali smo dobru priliku, možda i najbolju na meču preko Stijepovića da se vratimo u igru. Pokušaj Ćetkovića je bio opasan, ali lopta je malo preko prečke otišla u gol aut. Bili smo u najmanju ruku ravnopravan rival, Borac nije napravio bukvalno ništa, loše su stajali na terenu”, rekao je Bulatović.

Igrači su se nadali boljem rezultatu i prolasku dalje, ali kako je odbrambeni igrač Sutjeske ocijenio i gostujući teren je bio jedan od faktora koji je uticao na lošiji rezultat, na kraju i eliminaciju.

Nastup stamenog defanzivca je do posljednjeg dana bio pod znakom pitanja, ipak, kako je naglasio, presudila je želja da stisne zube i bude uz saigrače na terenu.

“Pod terapijom sam bio konstantno više od nedjelju dana. Nijesam razmišljao o povredi, jer nam je svima bio cilj da prođemo dalje. Ostaje žal za propuštenim šansama, a sada se okrećemo obavezama u domaćem šampionatu”, poručio je Bulatović.

Evropa je za ovu sezonu prošlost  i Nikšićani se okreću domaćem šampionatu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve