Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Evropa kup: Ajkule poražene od Mađara, nema završnog turnira

"Ajkule" će u nastavku takmičenja, koje nema rezultatski značaj, igrati za plasman od 5. do 8. mjesta, a prvi rival biće poraženi iz meča Italije i Grčke

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore eliminisana je u četvrtfinalu Evropa kupa u Zagrebu od Mađarske nakon poraza od 11:7, i neće imati priliku da se plasira na završni turnir Svjetske lige gdje je prošle godine osvojila zlato.

“Ajkule” će u nastavku takmičenja, koje nema rezultatski značaj, igrati za plasman od 5. do 8. mjesta, a prvi rival biće poraženi iz meča Italije i Grčke.

Prvi gol postigao je Mlađan Janović i to nakon dva ipo minuta igre, a Sedlmajer pogađa za 1:1 nakon greške Ukropine. Preokret donosi Harai, ali već u sljedećem napadu sjajna akcija “ajkula”, na pravom mjestu našao se Ivović da poravna rezultat. Zalanki donosi novu prednost Mađarima, a sa novim igračem više preko Vamoša stižu do 4:2.

Deneš Varga donosi tri gola prednosti svom timu, a seriju Mađara prekida Janović na nešto više od dva minuta do poluvremena. Manherc vraća tri gola prednosti, u sljedećem napadu Petković koristi igrača više za 6:4. U posljednjih deset sekundi tajm-aut Gojkovića nakon kojeg Ivović pogađa za minus jedan.

Nakon što nijesmo iskoristili četiri igrača više, stiže kazna, Varga postiže novi gol za 7:5 na skoro tri minuta do isteka treće dionice. Brzo je smanjio Đuro Radović, na kraju tog perioda igre bilo je 7:6 za Mađare.

Varga otvara posljednju četvrtinu golom sa igračem više, a na pet minuta do kraja Spaić je zaradio brutaliti, četiri minuta isključenja. Lazović brani peterac, no Zalanki je koji sekund kasnije bio precizan za velikih 9:6. Na kraju pobjeda Mađara od 11:6 koji idu u polufinale, sa druge strane izabranici Vladimira Gojkovića neće imati priliku da brane zlato iz Svjetske lige.

CRNA GORA – MAĐARSKA 7:11 (2:4, 3:2, 1:1, 1:4)

Sudije: Rak (Hrvatska), Dervo (Francuska), Igrač više: Crna Gora 14 (6), Mađarska 10 (5). Peterci: Mađarska 1 (0)

CRNA GORA: Lazović, Dr. Brguljan, Đ. Radović 1, Petković 1, Čučković 1, Ukropina, Janović 2, Đurđić, Ivović 2, Spaić, Drašković, Murišić, Kandić.

MAĐARSKA: Nađ, Anđal, Mahnerc 1, Zalanki 2, Vamoš 1, Nemet, Sedlmajer 1, Pohl 1, Erdelji, Den. Varga 3, Batori 1, Harai 1, Vogel.

RASPORED:

Petak, 5. april:

15:00h Crna Gora – Mađarska 7:11

16:45h Španija – Srbija – G2

18:30h Italija – Rusija – G3

20:15h Grčka – Hrvatska – G4

Subota, 6. april:

15:00h Crna Gora – LG3

16:45h LG2 – LG4

18:30h Mađarska – WG3

20:15h WG2 – WG4

Nedjelja, 7. april:

Mečevi za plasman

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve