Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Evrokup: Vajthed neizvjestan i za drugi crnogorski derbi

Izgubljene lopte bile su najbolji dokaz, koliko je Ajzea Vajthed falio Mornaru u porazu od Budućnost Volija 81:74 u nedjelju, u derbiju ABA lige

”Plavi” će u srijedu dočekati Mornar u 10. kolu Evrokupa i meču za treće mjesto u grupi B.Potom ih u nedjelju od 12 časova čeka novi ABA derbi, duel sa odličnom Megom u Beogradu.

Izgubljene lopte bile su najbolji dokaz, koliko je Ajzea Vajthed falio Mornaru u porazu od Budućnost Volija 81:74 u nedjelju, u derbiju ABA lige.

Barani ni dalje ne znaju da li će Amerikanac, projektovana prva napadačka opcija i bivši igrač Bruklin Netsa u NBA, moći da nastupi u srijedu, ponovo u gostima Budućnost Voliju. Ovog puta u ključnom 10. kolu Evrokupa, duelu za treće mjesto u grupi…

– Neizvjesno je da li će Vajthed igrati u srijedu. U petak veče na treningu je zaradio povredu i ide na terapiju. Onda je u subotu imao i neke zdravstvene probleme koji su se nadovezali, na svu sreću ispostavilo se da nije nešto ozbiljnije, sve je u redu. Sad samo želimo da vidimo kako će oporavak ići do srijede,  rekao je trener Mihailo Pavićević.

Sve i da Ajzea ne bude igrao u srijedu, više se očekuje od bekovske linije. Derek Nidam imao je osam izgubljenih lopti u nedjelju, Džejkob Pulen četiri…

– Oni koji su zdravi, moraće da se skupe i da pruže sve od sebe u izuzetno teškom meču, dodao je Pavićević.

U trijumfu Budućnost Volija protiv Mornara ključnu ulogu možda je imao rezervni centar Zoran Nikolić. Pavićević se našalio – i pohvalio igru mladog centra.

– U jednom momentu sam rekao kad je Zoran Nikolić izašao na klupu poslije pete lične: ”Da Zoran igra protiv nas češće, on bi završio u NBA”. Nije prvi put da protiv nas odigra sjajnu utakmicu. Sveukupno odigrali su jako dobro. Nema tu iznenađenja, svaki igrač treba da pruži doprinos. Nadam se da neće biti na istom nivou u srijedu, kazao je strateg Mornara.

Trener Barana je kazao da mu je žao, što obje ekipe već nijesu obezbijedile plasman u Top 16 fazu Evrokupa. Mornaru to sigurno garantuje trijumf, a ,,plavi” su obezbijedili narednu rundu evropskog takmičenja.

– Da nas nije korona virus ,,pokosio” onako rano krajem oktobra, mi bi vjerovatno pobijedili u meču sa Ulmom u Baru i sada bi meč sa Budućnost Volijem u Podgorici u srijedu bio revijalnog karaktera. Posljednje kolo odlučuje, Unikaha igra sa Ulmom kući. I za nas i za Ulm su teške utakmice, a pružićemo sve od sebe da napravimo iznenađenje. Veliki uspjeh za nas bi bio za klub, grad i crnogorsku košarku, naš plasman u Top16, uz Budućnost, zaključio je Mihailo Pavićević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve