Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Evrokup: Svima je u glavi samo jedno – da potvrdimo brejk sa Kanara

Izabranici Mihaila Pavićevića su i prije tog gostovanja Granki bili puni samopouzdanja, a taj trijumf samo je potvrdio da će ''mornari'' i te kako imati šta da pokažu i u Top 16 fazi. Večeras u barsku dvoranu stiže ekipa sličnih karakteristika kao u prvoj rundi, pa će maksimalni fokus svih 40 minuta biti obaveza.

Premijerni, istorijski nastup u Top 16 fazi Evrokupa otvoren je velikim brejkom na Kanarskim ostrvima protiv Gran Kanarije.

U međuvremenu je lagano i bez problema odrađeno gostovanje Ciboni u Zagrebu u ABA ligi, a sada novi izazov u evropskom takmičenju.

U drugom kolu grupe H košarkaši Mornara večeras (19h) u ”Topolici” dočekuju Andoru.

Ogromni brejk u Las Palmasu dobiće na značaju tek ako bude savladan još jedan predstavnik najjače lige na Starom kontinentu ACB.

Izabranici Mihaila Pavićevića su i prije tog gostovanja Granki bili puni samopouzdanja, a taj trijumf samo je potvrdio da će ”mornari” i te kako imati šta da pokažu i u Top 16 fazi.

Večeras u barsku dvoranu stiže ekipa sličnih karakteristika kao u prvoj rundi, pa će maksimalni fokus svih 40 minuta biti obaveza.

– Nakon velike pobjede protiv Gran Kanarije, u goste nam dolazi još jedna španska ekipa koja igra sličnu košarku. Jako su opasni na svim pozicijama, ali mi smo puni samopouzdanja, ekipa je u usponu forme, poručio je Nemanja Vranješ uoči okršaja protiv Andore.

Ekipa koju sa klupe predvodi Ibon Navaro se u Top 16 fazu plasirala sa svega tri pobjede, a na startu druge faze poražena je od Uniksa na svom terenu. U španskom prvenstvu nakon 17 kola imaju osam pobjeda i devet poraza. Dobru uvertiru za gostovanje u crnogorskom lučkom gradu napravili su u nedjelju kada su srušili Bilbao.

– Svi u klubu želimo da potvrdimo brejk iz Španije i uz borbu do posljednjeg atoma snage, upišemo još jedan trijumf koji bi nam mnogo značio, nema dilemu sjajni bek ”mornara”.

Statistički, Mornar je u većini segmenata bolji od Andore. Tajson Perez sa 11,2 i Kevlin Hana sa 11,1 poena glavni su poenteri španskog predstavnika, a odlično ih prati David Jelinek sa 10,8 koševa. S druge strane, treći meč za Mornar odigraće Nemanja Gordić koji je protiv Gran Kanarije i Cibone pokazao da će biti veliko pojačanje.

– Mnogo smo dobili njegovim dolaskom. U timu vlada odlična hemija i spremni smo za novu pobjedu, poentirao je Nemanja Vranješ.

Navaro: Moramo biti najbolji da bi slavili

Andora u Bar stiže sa jednim ciljem pobjedom ostati u trci za plasman u četvrtfinale Evrokupa. Međutim, Ibon Navaro i njegovi izabranici znaju da ih u “Topolici” čeka pakleno težak zadatak.

– Očekuje veoma tešku utakmicu protiv odličnog tima sa fantastičnim igračima. Ali, stigli smo da odigramo dobru utakmicu u kojoj ćemo se truditi da do kraja budemo u igru za neophodnu pobjedu. Moramo biti najbolji da bi savladali tako dobrog protivnika, rekao je Navaro u najavi meča.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve