Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Evrokup: Desetkovani Mornar bez šanse protiv Metropolitansa u Parizu

Bez četiri veoma važna igrača u rotaciji Mihaila Pavićevića, Mornar je sve vrijeme jurio Metropoliten, ali ga nijednom nije stigao, zbog čega je upisao drugi poraz u Evrokupu (78:65)

Aleksandar Lazić je ostao u Baru, Milko Bjelica u Beogradu, u Parizu su zbog zdravstvenih problema otpali i Derik Nidam i Nemanja Vranješ.

Pulen, Foto: Metropolitans – Olivier Dalmeida

Bez četiri veoma važna igrača u rotaciji Mihaila Pavićevića, Mornar je sve vrijeme jurio Metropoliten, ali ga nijednom nije stigao, zbog čega je upisao drugi poraz u Evrokupu (78:65).

Uroš Luković je u prvom napadu pogodio horog za 2:0, ali je nakon toga pitanje pobjednika praktično riješeno. Barani preko pet minuta nijedno nisu probacili loptu kroz obruč, francuski tim je poveo 11:2 i nijednom nije dozvolio rivalu da priđe na manje od minus tri…

Ajzea Vajthed je u 1. četvrtini bio u ritmu sa utakmice sa Crvenom zvezdom, nakon koje ga je Pavićević na pres konferenciji optužio da je divljao. Gubio je lopte, promašivao, očajno organizovao napade, a i ostali su bili van ritma, pa je nakon prvih 10 minuta rezultat bio mnogo bolji od igre (15:10). Koliko su gosti bili loši, dovoljno govori podatak da su imali više izgubljenih lopti nego pogođenih šuteva iz igre – gađali su 16-3, a „prodali” su četiri napada.

Džejkob Pulen se probudio, pogodio nekoliko trojki i održavao svoj tim u igri, precizan je u nekoliko navrata bio i Vajthed, pa je Mornar održavao priključak. Upravo je Pulen uz zvuk sirene za kraj poluvremena pogodio sa 10 metara za 39:33.

Na krilima centra iz Zimbabvea, Vitalija Šikoka, Metropoliten je u 24. minutu poveo 50:35. Činilo se da je već tada kraj, ali je Pavićevićev tim odgovorio serijom 11:0, prišao na 50:46, a četvrtom trojkom Pulena ubrzo i na 54:51.

Nažalost, to je bilo sve – Rob Grej, kao i u porazu od Budućnosti u istoj dvorani, razgoropadio se u posljednjoj četvrtini, vezao osam poena i u 33. minutu povisio na nedostižnih 69:56.

Pulen je bio najbolji sa 22 poena, Vajthed je ubacio 18, ali uz loš šut (10-4 za dva, 6-2 trojke) i šest izgubljenih lopti. Uzgred, i odbranu je igrao samo na mahove…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve