Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Evrokup: Budućnost nemoćna protiv Virtusa i u Morači, plasman dalje zavisi od drugih

Ovim porazom, tim Dejana Milojevića je dodatno zakomplikovao borbu za četvrtfinale, jer više ništa ne zavisi od njega

Ni u ”Morači” nije prekinuta fenomenalna serija Virtusa u Evrokupu.

Budućnost je prijetila, dva puta u prvom poluvremenu stizala do plus šest, ali je kaznena ekspedicija iz Bolonje upisala i 14. pobjedu u drugom po rangu evropskom takmičenju (99:89) i po ko zna koji put dokazala da ima ekipu koja bi se i u Evroligi borila za gornji dio tabele.

Ovim porazom, tim Dejana Milojevića je dodatno zakomplikovao borbu za četvrtfinale, jer više ništa ne zavisi od njega.

Ako Cedevita Olimpija večeras (21) u gostima savlada Burg, Podgoričani će u 5. kolu morati da slave u Francuskoj i da čekaju da Italijani osvoje Ljubljanu, kako bi u posljednjoj rundi protiv izabranika Jurice Golemca jurili plus četiri…

Milojević je, kao i u Železniku četiri dana ranije, u startnu postavu uvrstio 17-godišnjeg Fedora Žugića, koji nije mnogo kaskao za velikim zvijezdama „Vu nerea”. Naprotiv – u 1. četvrtini je pogodio trojku i šut za dva za prvih plus tri (20:17).

Dolaskom novog trenera, Zoran Nikolić je u hijerarhiji pretekao Dragana Apića i postao prva izmjena večeras odličnog Vilija Rida. I upravo je 24-godišnji Nikšićanin bio najzaslužniji za najveću razliku – dao je koš i iznudio dodatno bacanje, nakon kojeg je loptu kroz obruč probacio Vins Hanter za četiri poena u tom napadu i 29:23 na startu 2. kvartala.

Budućnost je održavala prednost, a onda u 17. minutu iz jednog posjeda lopte postigla pet poena. Amedeo Tesitori je zaustavio Nikolu Ivanovića, a arbitri nakon pregledavanja snimka opravdano to okarakterisali kao nesportski faul, što je plejmejker „plavih” majstorski iskoristio, jer je dao oba bacanja i pogodio iza linije 6,75 za vraćanje na plus šest (43:37).

Tada je, međutim, na površinu isplivala klasa velikih igrača Virtusa – Stefan Marković i Miloš Teodosić su trojkama odmah izjednačili, ubrzo je za tri pogodio i Kajl Vims, da bi kapiten reprezentacije Srbije 32 sekunde prije kraja opet bio precizan iza linije 6,75 za svoj 16. poen, čime je zaključio seriju 16:4 za 53:47.

Virtus je u istom ritmu nastavio i nakon velikog odmora i već poslije dva minuta i 10 sekundi natjerao trenera Podgoričana da zatraži tajm-aut pri rezultatu 51:62. Žugić polaganjem i Džastin Kobs trojkom su vratili nadu, smanjili na šest razlike, ali je tim Aleksandra Đorđevića opet otišao na 11 razlike, pa je 43-godišnji stručnjak brzo potrošio i drugi od tri minuta odmora.

Ništa, međutim, nije moglo da nadoknadi razliku u kvalitetu, a na licima „plavih” se jasno vidjelo da osjećaju da su nemoćni protiv kvalitetnijeg i snažnijeg protivnika.

Posljednja šansa, makar da se vrati neizvjesnost, propuštena je pet minuta prije kraja, kada je Džastin Kobs u kontri promašio trojku pri rezultatu 78:87.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve