Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Evo koga ćemo gledati na Mundobasketu u Kini!

Za nas je najvažnije da je Crna Gora izborila istorijski plasman na Mundobasket, a žrijeb za Svjetsko prvenstvo na programu je 16. marta

Nakon duela koji su odigrani u noći između ponedjeljka i utorka poznate su sve 32 selekcije koje će igrati na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Kini.

Foto: FIBA.com

Za nas je najvažnije da je Crna Gora izborila istorijski plasman na Mundobasket, a evo ko će se još naći u Kini od 31. avgusta do 15. septembra.

Evropa ima 12 predstavnika: Crna Gora, Srbija, Češka, Francuska, Njemačka, Grčka, Italija, Litvanija, Poljska, Rusija, Španija i Turska.

Iz Okeanije nam u Kinu dolazi još šest selekcija: Australija, Iran, Japan, Jordan, Južna Koreja, Novi Zeland i Filipini.

Iz Sjeverne i Južne Amerike dolaz osam selekcija: Argentina, Brazil, Kanada, Dominikanska Republika, Portoriko, SAD i Venecuela.

Na kraju, Afrika je dala pet predstavnika: Angola, Obala Slonovače, Nigerija, Senegal i Tunis.

Generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis kazao je po završetku kvalifikacija da dolazi nova era košarke.

“Ove kvalifikacije, prve ovog tipa u istoriji svjetskih prvenstava, omogućile su da 80 nacionalnih timova redovno igraju zvanične utakmice pred svojim navijačima i da se takmiče na najvećoj pozornici. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez saradnja nacionalnih federacija i liga, kao i klubova. Zato hvala cijeloj košarkaškoj porodici koja nam je pomogla u tranziciji ka novoj eri košarke“, kazao je Zagklis.

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo na programu je 16. marta

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve