Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Eurokup: Budućnost protiv Valensije želi nastavak serije

Budućnost je u prvom kolu slavila u Njemačkoj protiv Ulma (86:79), dok je Valensija kod kuće bila bolja od grčkog Promiteasa (92:82), i u seriji je od tri pobjede, računajući dvije u ACB ligi, protiv Burgosa i Andore

Jedini meč između timova koji su slavili u prvom kolu grupe B Evrokupa igra se večeras u ”Morači” – Budućnost Voli od 19 časova dočekuje špansku Valensiju, sa željom da protiv jednog od favorita takmičenja nastavi niz od četiri pobjede na dva fronta (Split, Igokea, Cedevita Olimpija u ABA ligi, Ulm u Evrokupu).

Budućnost je u prvom kolu slavila u Njemačkoj protiv Ulma (86:79), dok je Valensija kod kuće bila bolja od grčkog Promiteasa (92:82), i u seriji je od tri pobjede, računajući dvije u ACB ligi, protiv Burgosa i Andore.

Pobjeda u ovom meču jednom ili drugom timu biće vjetar u leđa ka plasmanu u eliminacionu fazu (dalje ide osam od 10 ekipa iz obje grupe), iako nakon toga ima da se igra još 16 kola. Za Budućnost bi bila još značajnija u situaciji kada je bez startnog centra Vilija Rida, koji će preskočiti i ovaj meč, kao prethodni sa Cedevita Olimpijom, jer je dobio dozvolu kluba da otputuje u SAD, pošto je dobio četvrtu prinovu u porodici.

– Očekujemo tešku utakmicu. Valensija je veoma dobar tim, koji dolazi da pobijedi. Moramo da odgovorimo na njihovu energiju, da igramo kao ekipa, što i radimo u posljednje vrijeme. Ostvarili smo nekoliko pobjeda, želimo da nastavimo, rekao je Džejkob Vajli, koji dobro poznaje tim Valensije, pošto je prethodnih sezona igrao u ACB ligi, za Gran Kanariju i Saragosu.

Ono što je Sevilja u fudbalu, to je Valensija u košarci. Naime, oba tima su ”specijalci” za druga po jačini evropska takmičenja, jer je Sevilja rekorder po broju trofeja u UEFA kupu (šest), a Valensija u Evrokupu (četiri). Valensija se vratila u ”omiljeno takmičenje”, nakon što je prethodne dvije godine igrala Evroligu.

Povratkom u Evrokup, naravno, smanjen je i budžet, pa je bilo odlazaka nekoliko igrača. Nikola Kalinić je pojačao Crvenu zvezdu, Vanja Marinković je prešao u Baskoniju, dok je Derik Vilijams odlučio da pređe u redove Makabija.

Stigao je makedonski plej Nenad Dimitrijević iz Huventuda, nakon 10 godina u klub se vratio Viktor Klaver, igrač sa NBA iskustvom (Portland), koji je posljednjih pet sezona bio u Barseloni. Za igru pod košem su došli i Kubanac Hasijel Rivera i Ćabi Lopes Arostegui. Promjena se desila i na klupi, novi trener je Đoan Penjaroja, koji je trenerski rastao sa Andorom, koju je vodio osam godina, a u Valensiju je stigao iz Burgosa.

– Biće uzbudljiva utakmica, oba tima igraju dobro i imaju visoke ambicije. Mnogo je iskusnih igrača u obje ekipe, očekujem utakmicu visokog intenziteta, kazao je plej ”plavih” Džastin Kobs, koji je u Ljubljani, uz Di Džej Silija, prelomio meč u korist Budućnosti.

Budućnost je u odličnom momentu forme i samopouzdanja i spremna je za veliki izazov koji nosi meč sa Valensijom.

– Na kraju će se svesti na odbranu i strategiju. Moramo da budemo fokusirani, da se držimo našeg plana, da radimo ono što je potrebno. U dobroj smo seriji, radimo naporno, imamo tri uzastopne pobjede, naša želja je da je produžimo seriju, posebno na našem terenu, dodao je Kobs.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve