Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Eurobasket: Simonović ostvario najbolji indeksni skor uspješnosti u Tel Avivu

Kolašinac koji će u naredne dvije sezone igrati u Megi kao pozajmljeni igrač Cedevita Olimpije je na sedam mečeva sakupio čak 186 indeksnih poena, ili 26,6 u prosjeku. Prvi pratilac bio je zvanično najbolji igrač šampionata u Tel Avivu, nada domaće selekcije Izraela Deni Avdija sa 22,6 indeksnih poena u prosjeku

Crna Gora je 12. mjestom izborila opstanak u A diviziji kontinentalne košarke na Evropskom prvenstvu za mlade, na kojem je krilni centar Marko Simonović (19) imao ubjedljivo najbolji indeksni skor uspješnosti.

Foto: Fiba.com

Kolašinac koji će u naredne dvije sezone igrati u Megi kao pozajmljeni igrač Cedevita Olimpije je na sedam mečeva sakupio čak 186 indeksnih poena, ili 26,6 u prosjeku. Prvi pratilac bio je zvanično najbolji igrač šampionata u Tel Avivu, nada domaće selekcije Izraela Deni Avdija sa 22,6 indeksnih poena u prosjeku.

Tako je Marko bio ubjedljivo najbolji u ovom zbirnom statističkom parametru koji pokazuje kvalitet partija pojedinca na mečevima.

Mladić koji je ponikao u kolašinskom Gorštaku je bio osmi strijelac prvenstva sa 17,3 poena po meču. Prvi je bio Grk Kalaidzakis sa 19,7 poena u prosjeku. Interesantno, Simonović je imao ubjedljivo najbolji šut iz igre među deset prvih strijelaca prvenstva čak 60,3 procenta realizacije. Trojke je šutirao odlično, sa 41,7 procenata realizacije, a šutirao je skoro dvije po meču, što je odlično za igrača visine 215 santimetara.

Na listi skakača šampionata Marko Simonović je bio prvi sa 13 po utakmici prvi pratilac Ukrajinac Andrij Gricak imao je 9,8 skokova po meču. U kategoriji ofanzivnih skokova Simonović je takođe bio prvi, sa 4,6 po utakmici.

Marko je imao i 1,1 blokadu po utakmici (sedmi bloker šampionata), a interesantno imao je i 1,7 asistencija po meču (47. na prvenstvu). Ovakav kvalitetpartijasvjedoči o tome da će seniorska reprezentacija Crne Gore imati novu vrhunsku opciju u budućnosti za pozicije podkošem. Takođe, jasno je daje Marko NBA potencijal, projektovan na neku od deset najboljih pozicija na narednom ili draftu 2021. godine.

Simonović će od 25. jula raditi sa seniorskom selekcijom Crne Gore, na pripremama za Svjetsko prvenstvo u Kini.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve