Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

EURO 2020: Slovaci savladali Poljsku u Sankt Peterburgu, zaustavljen Levandovski

U Sankt Peterburgu je as Bajerna bio daleko od prepoznatljive forme - Slovačka je slavila 2:1, pobijedila prvi put na startu velikog takmičenja i napravila korak ka nokaut fazi Eura

Robert Levandovski je potpuno zaustavljen, a kada je to slučaj onda su Poljaci daleko od reprezentacije od koje treba da se strahuje.

U Sankt Peterburgu je as Bajerna bio daleko od prepoznatljive forme – Slovačka je slavila 2:1, pobijedila prvi put na startu velikog takmičenja i napravila korak ka nokaut fazi Eura.

Odbrana Poljaka nije spremna za velika iskušenja i to se vidjelo već u 18. minut kada su Slovaci poveli.

Robert Mak je napravio pometnju po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i zaslužio sreću – pri šutu je lopta prvo zakačila Kamila Glika, a onda se od stative i leđa Vojćeha Šćesnog odbila u mrežu.

Prvo poluvrijeme je potpuno pripalo Slovačkoj, a nakon samo 32 sekunude nastavka Poljska je poravnala, takođe veoma srećno, pogotkom Karola Linetija.

Izjednačenje kao da je dalo krila Levandovskom i drugovima, koji su jurnuli na gol rivala, da bi ih potpuno presjekao drugi žuti karton Gžegoža Krihovjaka u 62.

To kao da je bio znak Slovačkoj da opet počne da vjeruje u trijumf, a on je postao realnost kada je defanzivac Intera Milan Škrinjar zatresao mrežu u 69.

Posljednju šansu da izbjegne poraz Poljska je imala u 91. minutu kada je šut Jana Bednareka prošao pored stative…

Levandovski je u posljednjih 11 utakmica na velikim takmičenjima pogodio samo jednom u dresu nacionalnog tima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve